KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Eğitim > ÖSS & Üniversiteler


ÖSS & Üniversiteler - ÖSS ve üniversiteler ile ilgili haberler, geyiqler


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 04.09.07, 04:48
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart Dokuz Eylül Üniversitesi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Rektör: Emin ALICI Eğitim kurumlarıyla sağlıktan ekonomiye,sanattan mühendisliğe geniş bir yelpazede yetiştirdiği ve yetiştireceği beyin gücünü ülkemize kazandırarak toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaç edinen Dokuz Eylül Üniversitesi 20 Temmuz 1982’de kurulmuştur.
Kuruluşunda,Ege Üniversitesi’nden Güzel Sanatlar Fakültesi,Hukuk Fakültesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi,Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü,Adalet Yüksekokulu,Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu;Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Buca Eğitim Fakültesi,Denizli Mühendislik Fakültesi,İlahiyat Fakültesi,Demirci Eğitim Yüksekokulu,Denizli Eğitim Yüksekokulu, İzmir Meslek
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Yüksekokulu;Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan İzmir Devlet Konservatuvarı;Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nden Muğla İşletmecilik Yüksekokulu Dokuz Eylül Üniversitesi’ne geçti. Ve yeni kurulan Fen Edebiyat Fakültesi,Sosyal Bilimler Enstitüsü,Sağlık Bilimleri Enstitüsü,Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu,Eğitim Yüksekokulu ile Sanat Eğitimi Yüksekokulu olmak üzere Üniversitemiz toplam 24 birimle eğitim-öğretim çalışmalarına başlamıştır.
1983 yılında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü kurularak faliyete geçerken Sanat Eğitimi Yüksekokulu kaldırılmıştır.
1987 yılında Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulunun İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmesi ile birlikte;yeni kurulan Denizli Meslek Yüksekokulu,Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Arastırma ve Uygulama Merkezi (BİMER) ,Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBAMER),1988’de Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu,1989’da Muğla Meslek Yüksekokulu,Avrupa Topluluğu Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATMER),1990’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile İlahiyat Meslek Yüksekokulu, 1991’de Fen Edebiyat Fakültesi ile Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) faaliyete geçmiştir. Ege Bölgesinin 5 büyük iline (İzmir,Manisa,Aydın,Denizli,Muğla) yayılan Dokuz Eylül Üniversitesi ,kuruluşunun 10. yılında 13 fakülte,5 enstitü ,13 yüksekokul,6 merkez ve 4 bölüm olmak üzere toplam 41 birime ulaştı.
1992 yılında Ege Bölgesindeki 4 yeni üniversitenin kurulmasına destek veren Üniversitemizden,Aydın’daki Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Adnan Menderes Üniversitesine; Muğla’daki İşletmecilik ve Meslek Yüksekokulları Muğla Üniversitesi’ne,Manisa’daki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Celal Bayar Üniversitesi’ne,Denizli’deki Tıp , Mühendislik Fakülteleri ile Eğitim ve Meslek Yüksekokulları Pamukkale Üniversitesi’ne bağlandı. 1992’de Torbalı Meslek Yüksekokulu ,İşletme Fakültesi,Hemşirelik Yüksekokulu,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Onkoloji;Hemodiyaliz-Transplantasyon,Güzel Sanatlar,Eğitim Bilimleri ve Din Bilimleri Enstitüleri,Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden ayrılan Mimarlık Fakültesi,1995’de Tekstil,Hazır Giyim ve Boya Araştırma Uygulama Merkezi (TEKBOYAM) ,1997’de Yabancı Diller Yüksekokulu,1998’de Kafkasya-Orta Asya Akeoloji
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Araştırma Merkezi (KOMER),Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (JENARUM) ve Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), 2001’de Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM),İstatistik ve Risk Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi(İRAMER),Su Kayankları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUMER) ve 2002’de Beyin Dinamiği Multi-disipliner Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2004’de Hukuk Araştırmaları Merkezi, Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sığ Jeofizik ve Arkeolojik Prospeksiyon Araştırma ve Uygulama Merkezi, Fauna ve Flora Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulması ile Üniversitemiz birimlerinin sayısı bugün 52’ye ulaşmıştır.
Geçtiğimiz yıl 20.yılını kutlayan ve adı Aktif Eğitim sistemi ile özdeşleşen Dokuz Eylül Üniversitesi bugün Alsancak, Balçova,Bornova,Buca,Buca-Kaynaklar,Hatay,Narlıdere,Torbalı,İnciraltı,Urla olmak üzere 10 değişik yerleşim biriminde 10 fakülte ,9 yüksekokul,1 konsevatuvar,10 enstitü ve 18 araştırma ve uygulama merkezi; 2.985 (30.06.2004 itibariyle)akademik personeli ile 37.207 (31.05.2004 itibariyle) öğrenciye eğitim hizmeti vermeyi sürdürmektedir.
Adres okuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Cumhuriyet Bulvarı No: 144 35210 Alsancak / İZMİR Tel :90-232-464-80-67
Tel :90-232-498-50-50/51
Faks :90-232-464-8135
________________________________FAKÜLTELER______________________________
Buca Eğitim Fakültesi:
Öğretmen yetiştirme yönüyle her dönemde öne çıkmasını bilen İzmir 1959 yılında açılan İzmir Eğitim Enstitüsü ile ayrı bir ağırlık kazanmıştır. Enstitü olarak kullanılmaya başlanan Rees
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Köşkü’nün yapım yılı kesin tarihi bilinmemekle birlikte 1890’ların sonlarında yapıldığı sanılmaktadır. Köşkün mimari yapısı rasyonel ve ağırbaşlı bir ifade taşımaktadır. Ancak derebey şatosu egemenliği yoktur. Gerek dış form, gerekse iç mekanlar görkemli fakat kapristen uzak, yalın bir geometriye oturtulmuştur. Ayrıntılar kullanılan malzemenin doğasına uygun ve özenlidir. 30 Kasım 1959’ da İzmir Eğitim Enstitüsü adıyla öğretime başlayan Buca Eğitim Fakültesi batıdaki eşdeğer kurumlar ile karşılaştırıldığında henüz çok gençtir. Bununla birlikte Türkiye’de bir tarihi kurum olarak adlandırılmaktadır. Kısa bir geçmişi olmasına karşın Buca Eğitim Fakültesi çok ayrı yapılanmalarla yüz yüze gelen bir kurumdur. Buca Eğitim Fakültesi’nin geçmişte bıraktığı yıllar adeta Türkiye’de öğretmen yetiştirme politika ve uygulamalarının görüntüsüdür. Büyük zorluklar fakat güzel ideallerle müdür dahil 9 kişilik bir öğretmen kadrosu ve tek bölümde 59 öğrenci ile öğretime başlayan “İzmir Eğitim Enstitüsü” hem bölüm hem öğrenci hem de öğretmen sayısını arttırarak 10. yılın sonunda 62 öğretmenin görev yaptığı 6 bölümden oluşan ve 623 öğrenci sayısına sahip bir kurum haline gelmiştir. 1970’li yıllarının ortasından sonra öğretmen kadrosu sıklıkla değişmiş hem hızlandırılmış hem de mektupla öğretim nedeni ile öğrenci sayısı binlere çıkarılmıştır. 1978 - 1979 öğretim yılında 4 yıllık Buca Yüksek Öğretmen Okulu 20.07.1982’den sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı Buca Eğitim Fakültesi adıyla fakülteye dönüştürülmüştür.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

BÖLÜMLER:
1982 yılında 41 Sayılı Kanun Hükmünde kararname ile Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’ne dönüştürülen bu eğitim kurumunda
1- Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğimi Bölümü
2- Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümü
3- Eğitim Bilimleri Bölümü
4- Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
5- İlköğretim Bölümü
6- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü
7- Türkçe Eğitimi Bölümü
8- Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
olmak üzere 8 bölüm bulunmaktadır.

Fen - Edebiyat Fakültesi:
1991-1992 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan
Fen-Edebiyat Fakültesinde; Arkeoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Dilbilim, Fizik, İstatistik, Matematik, Mütercim Tercümanlık ve Kimya bölümlerinde lisans ve lisansüstü öğretim sürmektedir.
Biyoloji, Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe ve Tarih bölümlerinde ise yeterli akademik kadronun oluşturulma çalışmaları devam etmektedir.
Arkeoloji Bölümü -Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü -Dilbilim Bölümü -Fizik Bölümü,Kimya Bölümü -İstatistik Bölümü -Matematik Bölümü -Mütercim Tercümanlık Bölümü,Tarih Bölümleriyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Posta Adresi Kaynaklar Yerleşkesi Buca - İZMİR
Telefon Numarası (232) 453 50 72
E-posta Adresi fenedebiyat@deu.edu.tr
Güzel Sanatlar Fakültesi:
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 02.09.1975 tarihinde Ege Üniversitesi bünyesinde kurulmuş Türkiye’’nin bu alandaki ilk fakültesidir ve 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’’ne bağlanmıştır. Öğrenim süresi dört yıl olan 10 bölümden oluşmaktadır.
BÖLÜMLER:Resim Bölümü -Heykel Bölümü -Grafik Bölümü -Tekstil Bölümü -Seramik Bölümü
Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü -Sahne Sanatları Bölümü -Sinema-TV Bölümü -Fotoğraf Bölümü -Müzik Bilimleri Bölümü -Temel Eğitim bölümleridir.

Posta Adresi Yavuz Bingöl Caddesi No:4 Narlıdere-İZMİR
Telefon Numarası 0 (232) 238 90 75
E-posta Adresi guzelsanatlarf@deu.edu.tr

Hukuk Fakültesi:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Fakültemizde 4 yıllık lisans eğitimi yapılmaktadır. Türk öğrenciler fakültemizeÖSYM sınavı sonucuna göre yerleştirilmektedir. Yabancı öğrenciler ise YÖS sınavısonucuna göre yerleştirilmektedir.
Yabancı ülkelerde hukuk eğitimi görmüş olan öğrenciler fakültemize denklik içinbaşvurarak, yapılacak olan sınavlarda başarılı oldukları takdirde Türkiye’’de geçerliolacak Hukuk Fakültesi Mezunu denklik belgesini alabilirler. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1978 yılında kurulmuştur. 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 2809 sayılı 28.3.1983 tarihli Kanun’un 18. maddesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurulmasıyla Hukuk Fakültesi Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1989 yılında Alsancak’’taki D.E.Ü. Rektörlüğü binasından Buca Dokuzçeşmeler İ.İ.B.F. Kampüsü’’ne taşınmıştır. Bu kampüs içerisinde ’’Hukuk Fakültesi derslikler binası’’nda eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Öğretim Elemanı kadromuz, Hukuk Fakültesi’nde 92 ve Fakültemize bağlı Adalet Meslek Yüksekokulu’nda 6 olmak üzere toplam 98 kişidir.

Hukuk Fakültesi’nde 8 Profesör, 7 Doçent,171 Yardımcı Doçent, 2 Öğretim Görevlisi, 58 Araştırma Görevlisi (21 Arş.Gör. 2547 s. Kanun’’un 13/b-4 md. ne göre) ve 1 Uzman görev yapmaktadır. 2003/2004 öğretim yılı toplam öğrenci sayısı fakültemizde 1378’dür. Fakültemiz bugüne kadar 6036 mezun vermiştir. 2002/2003 öğretim yılında Fakültemizden 406 öğrenci mezun olmuştur. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi bugüne kadar vermiş olduğu eğitim ve öğretim ile Türkiye’nin saygın ve önde gelen Hukuk Fakültelerinden biri olmayı başarmıştır. Fakültemiz öğrencileri uluslararası yarışmalarda üstün başarı kazanmışlardır. Mesleki yabancı dil dersi de gören öğrencilerimiz mezuniyetleri sonunda, Türkiye genelinde yapılan hakim ve savcılık sınavlarında başarı listesinin ilk sıralarında yer almaktadırlar. Adalet Bakanlığı’’nın açmış olduğu sınavlarda mezunlarımız büyük bir başarı göstermektedir.

Mezunlarımız hakim, savcı ve bilim adamı olarak yönetim kadrolarında ve politikada kendilerine verilen kaliteli eğitim ve öğretime yakışan başarılı ve saygın hukukçular olabilmişlerdir.
Bugüne kadar mezunlarımız, aklın ve tarihsel deneyimlerin üzerinde birleştiği, tüm insanlığın ortak değerleri olan uygarlık, bilim, adalet, demokrasi, laiklik, barış ve sevgi; kısaca insan onurunu koruyan ve yücelten kutlu ilkelerin sözcüsü ve savunucusu olmuşlar, Büyük Atatürk’ün mirası olan Cumhuriyet Türkiyesi’’nin paylaştığı tüm bu değerleri öz varlıklarından üstün sayıp korumayı bilmişlerdir.

Fakültemiz 2001/2002 eğitim-öğretim yılından itibaren 1. sınıfa kayıtlanan öğrencileri kapsayacak şekilde aktif eğitim sistemine geçmiştir.
Posta Adresi Dokuzçeşmeler Buca - İZMİR
Telefon Numarası 0 (232) 420 41 80
E-posta Adresi hukuk@deu.edu.tr

İlahiyat Fakültesi:
İzmir Yüksek İslam Enstitüsü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Kasım 1966 Pazartesi günü Köprü semtindeki Ahmet Tatari Köşkünde açılmış, 1969 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsü Yaptırma ve Koruma Derneği tarafından yaptırılan şimdiki A Blok binasına nakledilmiştir. İzmir Yüksek İslam Enstitüsü 20 temmuz 1982 tarihinde, 2547 sayılı yükseköğretim kanununun geçici 28. maddesi gereğince, yükseköğretim kurumlarının yeniden teşkilatlanmasını düzenleyen 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (2809 sayılı kanun) ile İzmir’de yeni kurulan Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı İlahiyat Fakültesi’ne dönüştürülmüştür.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Fakültemizin ilk dekanı Prof. Dr. Ethem Ruhi FIĞLALI olmuştur. Prof. Dr. Ethem Ruhi FIĞLALI’nın Muğla Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasından sonra 22 Ocak 1993’de Prof. Dr. Mehmet AYDIN dekanlığa getirilmiştir. 15 Şubat 1999 tarihinde Prof. Dr. Hakkı ÖNKAL dekanlık görevini devralmıştır. 2002 Mayıs ayında Prof. Dr. Selahattin PARLADIR dekanlığa seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir. Fakültemiz Dekanlığına bağlı olarak 1989-1990 öğretim yılında iki yıllık İlahiyat Meslek yüksek Okulu açılmıştır. Yükseköğretim Kurumlarında İkili Öğretim yapılmasının kanunla karara bağlanmasından sonra da Fakültede 1992-1993 Öğretim yılından itibaren ikinci öğretime başlanmıştır. Fakültenin öğrenim süresi 4 yıl (8 yarıyıl)dır.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu başkanlığının işbirliği ile öğretmen yetiştiren kurumlarda gerçekleştirilen yeniden yapılanma çerçevesinde yükseköğretim kurulunun 11. 07. 1997 tarih ve 97.23.1660 sayılı kararı ile İlahiyat Fakülteleri iki programlı bir yapıya kavuşturulmuştur. Bu programlar: İlahiyat Lisans Programı ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programlarıdır.

Bu kararda ayrıca İmam-Hatip Liseleri Meslek Dersleri Öğretmenlerinin de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesince, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde kurulacak bir Enstitü Anabilim Dalı çerçevesinde yürütülecek, üç yarıyıla eşdeğer bir süreyi kapsayan tezsiz yüksek lisans programı ile yetiştirileceği belirtilmiştir.

Yükseköğretim Kurulunun yukarıdaki kararı ve aynı kurulun Yürütme Kurulunun 29.12.1997 tarih ve 97.47.3271 sayılı kararı gereği 1998-1999 öğretim yılından itibaren, bazı ilâhiyat fakülteleriyle beraber bizim Fakültemiz de, her iki programa ayrı ayrı öğrenci alan bir yapıya kavuşturulmuş bulunmaktadır.
Eğitim-öğretimin yapıldığı üç blok ile kütüphane ve konferans salonu bulunmaktadır. Fakültemiz sınırları içerisinde zarif bir uygulama camii vardır. Avluda basketbol ve valeybol sahaları bulunmaktadır.
Temel İslam Bilimleri -Felsefe ve Din Bilimleri -İslam Tarihi ve Sanatları bölümleriyle eğitimini sürdürmektedir.
Adres: DEÜ İlahiyat Fak. 35350 Hatay/İZMİR
Telefon Numarası 0(232) 2852932 Fax: 224 18 90
E-posta Adresi ilahiyat@deu.edu.tr
İşletme Fakültesi:
Tüm bölümlerde öğrenim dili İngilizce’dir. 2004 yılında toplam 1035 öğrencisi olan İşletme Fakültesinin öğrencileri, ÖSYS puan sıralamasında, %1’lik dilime giren öğrencilerden oluşmaktadır. İşletme Fakültesi öğrencileri birçok burs olanağına sahiptir. Ayrıca, "Dr. Fatih Yenginol Bursu” ile Fakültemiz öğrencilerimize destek vermektedir.
Fakültemiz İzmir’in merkezine 15 km. uzaklıkta olan Buca- Kaynaklar Yerleşkesinde yer almaktadır.İzmir merkezden ve çeşitli semtlerden kalkan otobüs ve taksiler yerleşkeye ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Fakülte’ye ulaşımı sağlayan otobüslerin numaraları ve güzergahları aşağıda verilmektedir
İktisat Bölümü -İşletme Bölümü -Turizm İşletmeciliği Bölümü -Uluslararası İlişkiler Bölümü
bölümleri bulunmaktadır.
Telefon:0 232 453 50 42 -47
Faks : 0 232 453 50 62
Mimarlık Fakültesi:
Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3 Temmuz 1992 de kurulmuştur. Ancak Fakültenin ilk kuruluşu ve bugün bulunduğu binada faaliyete başlaması 1971 yılına kadar uzanmaktadır.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
1971 yılında 12 öğrencisi ile mimarlık lisans eğitimine başlayan kurum, o günden günümüze kadar çeşitli kurumsal ve yasal oluşumlar çerçevesinde yeni yapılanmalar yaşamıştır. 1971 yılında başladığı mimarlık lisans eğitimini 1979 yılında şehir planlama lisans eğitimi ile geliştiren Fakültenin, Mimarlık ve Şehir Planlama bölümleri zaman içinde farklı fakültelerin oluşumunda da yer almışlardır. Fakültenin geçmişten bugüne kadar olan gelişiminde önemli kilometre taşları; “ ( 1971 )Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, ( 1975 ) Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ( 1982 ) Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, ( 1992 ) Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi “ olarak özetlenebilir.
Telefon Numarası 0 (232) 464 81 05
E-posta Adresi mimarlik@deu.edu.tr
Mühendislik Fakültesi:
Fakültemiz 1969 yilinda Ege Üniversitesi’ne bagli olarak "Mühendislik Bilimleri Fakültesi" adiyla kurulmus ve 1968/1969 ögretim yilinda, ögretime baslamistir. Insaat, Maden, Kimya, Makine, Çevre, Endüstri, Jeoloji, Tekstil Mühendisligi dallarinda lisans egitimi veregelmistir. Fakülteye bagli olarak Egitim-Ögretim veren Akademi, Yüksekokul ve Enstitüler:

1) Mühendislik Mimarlik Akademisi: Mezunlarina "Mühendis" ünvani verilen 4 yillik eğitim süresi olan bir yüksekokuldur. 2) Mühendislik Mimarlik Yüksekokulu: Öğretim süresi 4 yil olup mezunlarina "Mühendis", "Mimar" ünvani verilen bir okuldur. 3) Önlisans Yüksekokullari: Izmir, Balikesir ve Denizli’de kurulmus olan okullar, iki yillik ögrenim süreli olup teknik ara eleman yetistirmek amaci ile açilmstir. 4) Deniz Bilimleri Enstitüsü: Lisans üstü ögretim vermek ve bilimsel çalismalar yapmak için kurulmustur.
Mühendislik Bilimleri Fakültesi, bagli birimleri ile (Akademi, Yüksekokul, Ön Lisans Yüksekokullari) kaldirilarak 01.03.1978’de Insaat, Makina, Yer Bilimleri, Kimya, Tekstil Fakülteleri olarak yeni bir olusuma ugramistir. 20.07.1982 tarih ve 41 sayili Kanun Hükmündeki Kararname’nin geçici 2. maddesi uyarinca Insaat, Makina, Yer Bilimleri fakülteleri kaldirilarak bu fakültelere bagli bölümlerle güzel Sanatlar Fakültesi’nin Mimarlik, Sehir ve Bölge Planlama Bölümleri ve Tarihi Restorasyon Anabilim dali birlestirilip "Mühendislik-Mimarlik Fakültesi" adiyla yeni kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne baglanilmstir. Buna göre fakülte Insaat Mühendisligi, Çevre Mühendisliği, Makina Mühendisligi, Endüstri Mühendisligi, Elektrik ve Elektronik Mühendisligi, Maden Mühendisligi, Jeoloji Mühendisligi, Mimarlik, Sehir ve Bölge Planlama bölümlerinden olusturulmustur. Fakültemiz, 03.07.1992 tarihinde "Mimarlik" ile "Sehir ve Bölge Planlama" bölümlerinin ayrilip, yeni kurulan Mimarlik Fakültesi’ne baglanmasi sonucu "Mühendislik Fakültesi" adini almistir. Bilgisayar Mühendisligi, 1997 yilinda ise Tekstil Mühendisligi, Metalurji ve Malzeme bölümleri de kurularak toplam onbir bölümden olusan bugünkü yapisina kavusturulmustur.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü -Çevre Mühendisliği Bölümü -Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü -Endüstri Mühendisliği Bölümü -Makina Mühendisliği Bölümü -İnşaat Mühendisliği Bölümü -Jeoloji Mühendisliği Bölümü -Maden Mühendisliği Bölümü -Jeofizik Mühendisliği Bölümü -Tekstil Mühendisliği Bölümü -Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümleriyle eğitimine devam etmektedir.
Telefon Numarası 0 90 (232) 343 66 00- 7301-7302
E-posta Adresi muhendislik@deu.edu.tr
Tıp Fakültesi:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Fakültemiz 1 Mart 1978 tarihinde Ege Üniversitesine bağlı “İzmir Tıp Fakültesi” olarak kuruldu. İlk hastanemiz Alcancak’ta eski adıyla “Fransız Hastahanesi” olan Devlet Hastanesi oldu. Fakültenin kurucu dekanı Prof Dr. Hamit Özgönül ve 12 öğretim üyesi aynı yıl Balçova’daki binalara taşınmayı başardı. 16 kasım 1978’de birinci sınıfa alınan 91 öğrenci yanısıra ara sınıflardaki toplam 195 öğrenci ile 2 derslikte öğretime başlandı. Bir yıl sonra Prof. Dr. Mehmet Tiner dekan olarak atandı. 1978- 1979 yılında ilk mezunlarımızı verdik. 20 temmuz 1982’de Dokuz Eylül Üniversitesi kuruldu. Aynı yılın eylül ayında Prof Dr. Şakir Fadıloğlu dekanımız oldu. O yıllarda yatak sayımız 60, derslik sayımız 6 ya çıktı. 2 laboratuvarımız, 3 tane anfimiz, 29 tane anabilim dalımız oldu. 1985 yılında, yıllar önce aramızdan ayrılan Prof. Dr. Abdullah Kenanoğlu dekan olarak atandı. Bu dönemde 717 öğrenci, 301 yatak sayısına ulaştık. Mart 1988 de Fakülte Kurul Kararı ile tıp eğitiminde entegre eğitime geçildi. Eylül 1990 da sayın Prof. Dr. İhsan Erdamar hocamız dekan olarak atandı. 80li yılların sonları ve 90 yılların başlarında fakültemizde yapılanma önemli derecede bir ivme kazandı. Yepyeni derslikler, klinik ve poliklinik binalarına kavuştuk. 1996 yılında Prof. Dr. Emin Alıcı dekanlığa seçildi. Fakültemiz aralık 1996’da Türkiye’de bir ilke imza atmak üzere Akademik Kurul kararı ile “Aktif Eğitime” geçti. Bu değişim süreci ile birlikte çalışan, eğitimi birlikte yönlendiren ve üreten bir kurum haline geldik. Ekim 1999’da Prof. Dr. İlhami Kovanlıkaya dekanlık görevini devraldı. 2000 yılı Eylül ayında Prof.Dr.Şebnem Özkan yeni dekanımız alarak göreve başladı. Bugün toplam 964 öğrencimiz, 35 seminer salonu, 3 amfi, 55 probleme dayalı eğitim oturumu, 18 laboratuar, 1 konferans salonu, büyük bir kütüphane ve 2 açık spor tesisimiz var. 725 yatak kapasitesiyle eğitim adına hizmet veriyoruz. 39 anabilim dalında görevli 324 öğretim üyesi 31 öğretim görevlisi ile ülkenin en önemli tıp fakültelerinden biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu nitelikli kadro ile bugüne değin Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı özgür düşünebilen, düşündüğünü etkin biçimde ortaya koyabilen, bilime saygılı 3050 mezun verdik daha nice üç binler vermek hedefimizdir.
Anabilim Dalları:Temel Tıp Bilimleri -Dahili Tıp Bilimleri -Cerrahi Tıp Bilimleri
Adres: Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 35340 İnciraltı İZMİR
Tel:232 2598774-2595959-2777777
Fax:232 259 05 41
E-mail: tip@deu.edu.tr
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Fakültemizin temelini oluşturan "Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu" 9 Eylül 1944 tarihinde İzmir’’de kurulmuştur. Kuruluş kadrosunda 12 öğretim üyesi 392 öğrenci ile öğretime başlayan okul, 8 Haziran 1959 tarihinde kabul edilen 7334 Sayılı Kanunla "İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi" haline getirilmiş ve öğretim süresi 3 yıldan 4 yıla çıkartılmıştır. Artan öğrenci sayısı ve bina yetersizliği nedenleri ile Akademi 1966- 1967 öğretim yılına bugünkü Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında başlamış ve öğretim üyesi kadrosu genişletilmiştir.
Yüksek öğrenimde uluslararası gelişmeler gözönünde tutularak 8 Mayıs 1969 yılında Akademi 1170 Sayılı Kanunla Ege Üniversitesine bağlanarak "İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi " adını almıştır.
Fakültenin öğrenci sayısı ise 1971 yılında kabul edilen bir kanunla kendisine bağlanan İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu ve Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu ile 6000’’i aşmıştır. Ticari Bilimler Fakültesi 1 Mart 1978 tarihinde İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi olarak iki ayrı Fakülteye ayrılmış ve aynı binada eğitimini sürdürür iken Aydın Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Pazarlama Reklamcılık Yüksekokulu ve Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulu, İşletme Fakültesine, Buca Maliye Meslek Yüksekokulu ise İktisat Fakültesine bağlanmıştır.
İktisat Bölümü-İşletme-Ekonometri-Kamu Yönetimi-Maliye-Çalısma Ekonomisi bölümleriyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Bu mesaj; KuTy tarafından '04.09.07 - 04:53' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 04.09.07, 04:51
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 04.09.07, 11:47
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart

paylasm içn sağl
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 04.09.07, 17:39
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Standart

güzel paylasım saol...
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 10.09.07, 18:37
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart

teşekkürler
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 17.06.08, 14:13
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart

paylaşımın için sağol
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 28.06.08, 21:30
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart

9 EYLÜL hukuğn eğtmi artk ankara hkuğn önne geçmye başldı..diğr bölmlrde de surkli ilrlme vr...
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 18.08.08, 18:03
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Dokuz Eylül Üniversitesi

Değerli site sakinleri...

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesidir.Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile kıyaslanıcak bi düzeyde değildir.Bu kıyaslama Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Celâl Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kıyaslamak gibi olur.

NOT: Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Celâl Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi kesinlikle dandik eğitim kurumları değildir.2007 Verilerine göre Celâl Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi en son 6120. öğrenciyi ;
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi en son 3790. öğrenciyi almıştır.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi:1670. öğrenciyi
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi(İNG):387. öğrenciyi almıştır

Not'ta da belirttiğim gibi bu 4 üniversite Türkiye'de Top 10'a rahatlıkla giren üniversitelerdir.Benim,bu üniversiteleri kesinlikle küçümsemek veya aşağılamak gibi bir amacım olmadı,olamaz da zaten.

Herkesin istediği üniversite ve fakülteye yerleşme temennisiyle...
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 18.08.08, 20:43
zeynep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 14.05.07
Kadın - 31
Mesajlar: 1.057
Teşekkürler: 37
Üyeye 23 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Dokuz Eylül Üniversitesi

benim kuziler 9 eylül hukuku kazandı..prafoo yani
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 18.08.08, 21:39
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Dokuz Eylül Üniversitesi

aferm kuzenlrine bi hukukda bnm başma inş.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
türkiyenin en iyi mimarlık fakültesi turizm işletmeciliği ve otelcilik bölümüne formasyon veren üniversiteler





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006