KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Eğitim > ÖSS & Üniversiteler


ÖSS & Üniversiteler - ÖSS ve üniversiteler ile ilgili haberler, geyiqler


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 23.09.09, 00:59
ensar-61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 23.09.09
Erkek
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Fen Edebiyat mezununa öğretmenlik şansı

Eğitim Fakültesi öğrencilerini bekleyen büyük bir sorun var. Fen-Edebiyat'a formasyon hakkı verilecekmiş. Bu birçok öğretmenlikte KPSS'de artık önümüzde binlerce Fen-Edebiyatlı olacağı anlamına geliyor. Bu ülkede daha fazla istihdam umuduyla eğitim fakültesini seçen öğrencilere yazık değil mi? Gelin birlikte YÖK'e göndereceğimiz e-postalarla bu durumu protesto edelim.

Lütfen 5 dakika zamanınızı ayırın YÖK'e
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
bir protesto postası gönderin.
İşte haber:

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saraç, fen edebiyat öğrencilerine, öğretmenlik formasyonlarının 1. yıldan sonra verilmesi hususunda gelecek tekliflere olumlu yaklaşacaklarını belirterek, ``Bu da pek çok üniversitede, öğretmenlik formasyonu imkanı sağlayacaktır`` dedi.
Türk Dil Kurumunun(TDK) 77. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Türkiye`deki çeşitli üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm başkanlarının katılımıyla ``Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmalarında Yeni Arayışlar: Bölüm Başkanları Çalıştayı`` düzenlendi.
Prof. Dr. Saraç, Türk Dili ve Edebiyatı bölümleriyle ilgili en büyük sıkıntının, mezunlarının öğretmen olamamasında yaşandığını belirterek, bu bölümlerin her geçen yıl daha düşük puanla öğrenci aldıklarına dikkati çekti.
Bu sorunu aşmak için fen edebiyat fakülteleriyle eğitim fakültelerinin iş birliğini içeren bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Saraç, şu bilgileri verdi:
``Gelişmiş eğitim fakültelerinin bulunduğu üniversitelerde, (fen edebiyat fakültesi öğrencilerine) öğretmenlik formasyonlarının birinci yıldan sonra 2, 3 ve 4. sınıflarda verilmesi hususunda, üniversitelerden gelecek tekliflere YÖK olumlu yaklaşacaktır. Bu da pek çok üniversitede önceki gibi öğretmenlik formasyonu imkanını sağlayacaktır.``
Edebiyat fakültelerinin eski cazip haline kavuşması için öğretmenlik hakkının tanınmış olmasının yetmeyeceğini vurgulayan Saraç, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde verilen eğitimin hangi yeterlilikleri ürettiğinin belirlenmesi gerektiğine dikkati çekti. Saraç, müfredatların yenilenmesinin önemine de değindi.
YÖK`ün, iki gün önce ÖSS taban puanlarını düşürdüğünü hatırlatan Saraç, bunun nedenin geçen seneye oranla bu seneki Türkçe sorularına verilen cevaplardaki başarısızlık olduğunu söyledi. Saraç, ``Keşke bu kararı verirken, Türk Dili ve Edebiyatı bölüm başkanlarının sorularla ilgili hazırladığı rapor olsaydı`` diye konuştu.


ALINTIDIR
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 23.09.09, 01:31
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fen Edebiyat mezununa öğretmenlik şansı

Neden yazık olsun? Anadolu Öğretmen Liseleri yüzünden yüksektir eğitim fakültesi puanları, eğitim dersleri yüzünden değil. Ben tamemen destekliyorum. Fen-Edebiyat fakülteleri ilkokul öğretmenleri yetiştirmek yerine okuduğu bilime tamamen hakim bireyler yetiştirir. Eğitim fakültelerinde ise dersler daha hafiftir. Bir kişinin branşını iyi bilmesi gerekmez mi zaten?

Ayrıca bilmeyen arkadaşlar için küçük bir not: "Fen-Edebiyat fakülteleri zaten formasyon alabiliyor, 1 yıl ay da 2 yılda formasyon alınıyor."
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 23.09.09, 02:16
erfunyarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 23.09.09
Erkek
Mesajlar: 6
Teşekkürler: 1
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fen Edebiyat mezununa öğretmenlik şansı

yorum yok
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 18.12.09, 00:48
ezeldeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 18.12.09
Kadın
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fen Edebiyat mezununa öğretmenlik şansı

4.sınıfım ve eskişehir osmangazi üniversitesinin tür dili edebiyatı bölümündeyim.bizim ünide başvurdu formasyon için ama karar belli değil hala.büyük bir merakla bekliyoruz
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
formasyon hakkı tanınan üniversiteler bölümlere formasyon formasyon hakkı verilen üniversiteler





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006