KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Oyun > Online Oyunlar > Metin2


Metin2 - Metin2 dünyasına hoş geldin! Görevler, serverlar, eşyalar ve oyun hakkında her şey.


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 06.07.12, 19:06
IronPunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 31.05.11
Erkek
Mesajlar: 252
Teşekkürler: 5
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Yeni Metin2 Pvp rehberi

bu yazıda bir kaç yıldır oynadığım metin2ni pvp serverlarında kazandığım bilgileri paylaşacağım ancak burada yazılanlar herkes tarafında kabul görecek diye birşey yok. herkesin doğrusu kendine ama bu yazıda yazanları dikkatlice okuyanlar pek çok şey öğrenecektir.

bu yazıda
a.pvp kurulumu
b.karakter seçimi
c.statü seçimi
d.item seçimi
e.efsunlar
f.efsun seçimi
g.taş seçimi
hakkında bilgi yer almaktadır
A.PVP KURULUMU

1-öncelikle pvpni full packını (tercihen mini packlerde indirilebilir, ama mini packta zırhlar bazı özel maplarda buglar veya slotların görülmemesi gibi sorunlar karşınıza çıkabilir) indirip açın.

2-açılan sıkıştırılmış dosyaları masaüstünüze çıkartın.

3-çıkarılan dosyaları kopyalayıp bilgisayar > metin2 nin kurulu olduğu disk > program files > metin2 nin içine yapıştırın

4-karşınıza çıkan tüm uyarılara evet diyin.

5-daha sonra exeye tıklayıp oyuna giriş yapın

not: karşınıza çıkabilecek hatalarda metin2 yi silip yeniden yükleyin ve yukarıdaki adımları bir daha uygulayın



B.KARAKTER SEÇİMİ
belkide metin2 de en çok tartışılan ve dolayısıyla önemli olan konuya gelik. karakter seçimi. karakterleri öncelikle tanıtan yazıları paylaşıyorum

Savaşçı:Becerileri ve ağır zırhlarıyla savaşçılar yakın dövüş konusunda büyük rol oynarlar. Güçlerini kuvvetli fiziksel yapılarındanve dengeli zihinsel yapılarından alırlar. Seçtikleri özelliğe göre çift el silahlarıyla rakiplerini yıkıma uğratabilir veya kılıç ve kalkanlarını beceriyle kullanarak kendilerini savunabilirler.
Ninja:Ninjalar pusu kurarak saldırabilen profesyonel suikatçilerdir. Hızı ve hareketliliği sağlamak için hafif zırhlar giyerler.Kendilerini bu yeteneklere adadıkları için, Ninjalar hançer ve yay kullanan usta dövüşçülerdir.
Şaman:Şamanlar zekidirler ve Büyü ve Sihir kullanırlar. Savaşırken ve arkadaşlarına destek olurlarken, onların mistik güçleri çok etkilidir.Bu yeteneklerdeki uzmanlıkları sayesinde, bir Şaman saldırıların gücünü artırabilir yada iyileştirme ve destek büyülerini güçlendirebilir.
Surauralar Kötülük Tohumunu kollarında büyütmeye karar verdiklerinde sihirli güçler kazanan Savaşçılardır. Bu nedenle yakın dövüş savaşçılarına karşı ustadırlar uzak mesafeden sihir ile saldırı yapabilirler. Bu yeteneklere olan gereksinimlerinin sonucu olarak, saldırı sihirlerini güçlendirebilirler yada ek destek büyüleri kazanabilirler.

özellikleri
savaşçı:kasması çok kolaydır ama vs lerde kazanma olasılığı çok düşüktür.çift elle kullandıkları silahlarının güçleri fazladır. ama yinede en çok seçilen karakter olan savaşçınında diğer karakterler gibi seçebileceği iki skil çeşidi vardır. zihinsel ve bedensel. bence kasılmak isteyende vs atmak isteyende bedensel seçmelidir. ama normal metin2de zihinsel seçilmelidir. itemleri pahalıdır

Ninja:çift elle kullandıkları silahları ninjaların özellikleridir. çok hızlı saldırı yapabilirler zor kasılırlar vs de orta güçte ve zayıf oyunları yenilgiye uğratabilirler. ancak uzak dövüşü seçenlerin kasması neredeyse imkansızdır. uzak dövüşü pvpdeki en üst level sınırına ulaşınca seçmenizi tavsiye ediyorum. itemleri normal fiyatta olur

Sura: tam bir vs karakteridir. vsde onu yenmek için inanılmaz efsunlara ve edite ihtiyacınız vardır ama her güzelin bir kusuru olduğu gibi suranında kusuru kasma konusundadır. vsde suraya büyük yarar sağlayan bazı skiller kasılırken pek işe yaramaz ama büyülü silah seçen bir sura karabüyüye göre daha rahat kasılır.itemleri normal fiyatta olur

Şamanyunda en az seçilen karakter olması dolayısıyla diğer karakterler şamana pek fazla önlem almazlar dolayısıyla vuruş güçlerini tam anlamıyla diğer karakterlere yansıtabilirler. ayrıca her lonca savaşında, her gurupta bir şaman bulunması diğer üyelere büyük yarar sağlar. bence seçilmesi gereken karakterlerden birisidir. iyide bir efsun dizilimi varsa şamanları vs de yenmek çok zordur. ancak kasılması zordur.ayrıca kritikçi şaman iyileştirmeci şamandan iyidir çünkü iyileştirme potların bedava veya çok az ücretle satılan pvplerde pek önemi yoktur. ayrıca %40 kritik, yansıtma gibi özellikler de şamanı özel kılan özelliklerden.
itemleri çok ucuzdur. hatta yerde bir şaman çeliği bile bulabilirsiniz .yani kısaca

Kasmak için: SAVAŞÇI > NİNJA = ŞAMAN = SURA
VS için : SURA > ŞAMAN > NİNJA > ŞAVAŞÇI
item bulmak için : ŞAMAN > NİNJA > SURA > SAVAŞÇI




C.STATÜ SEÇİMİ

statü karakterinizi seçtikten sonra en önemli virajlardandır. yanlış statüler verilmiş 70 lvl bir karakter, statüleri düzgün verilmiş 50 lvl birisine yatabilir.

Savaşçı: savaşçı vuruş gücüyle ayakta durduğu için önce str verilmeli yani 3 str 2hp 1 int. str full olduğunda 3 hp 2 int 1 dex olabilir.

ninja:ninjaların statü dağılımı da, 3 dex, 2 hp, 2 str 1 int şeklinde olmalıdır.

surauraların statü dağılımı önemlidir öncelikle 4int 2 hp 1 str 1 dex şeklinde statü dağılımı yapılmasını öneriyorum

Şaman: şamanında suraya benzer bir statü dağılımı vardır. 3 int 2 hp 2 dex int dolduğunda 3 hp 2 dex 1 str şekline dönülebilir




D.İTEM SEÇİMİ

item seçimi belkide herkesçe doğru bilinen şeylerdendir.

Savaşçı: iyi ortalamalı bir kin yada bir partizan silah olarak kullanılabilir. tabi serverda daha iyisi varsa daha iyiside kullanılabilir. zırh olarak çelik kullanılmasını öneririm. tabi serverda kraliyet varsa onu kullanın. kolye ve küpe olrak cennetin gözü olanlar kullanılabilir. ayakkabı olarak anka ayakkabı, kalkan olarak her karaktere savunmalı ayrı ayrı kalkanları kullanın (şahin, aslan ağzı gibi).kask olarakta en yüksek levelli kaskı takın (mümkünse bloklama özelliği veren kalkanı kullanın)

ninja:öncelikle iyi ortalamalı bir şeytan kanadı çakram, yoksa iyi bir ruhsuz kullanılmalı, zırh olarak ninja çeliği, varsa kraliyet kullanılmalı, ayakkabı olarak anka ayakkabı, kalkan olarak her karaktere savunmalı ayrı ayrı kalkanları kullanın (şahin, aslan ağzı gibi).kask olarakta en yüksek levelli kaskı takın (mümkünse bloklama özelliği veren kalkanı kullanın)

sura: silah olarak tartışmasız hortlak kullanılmalıdır. ama sirius kullananlarda vardır. zırh olarak sura çeliği, varsa kraliyet kullanılmalıdır, ayakkabı olarak anka ayakkabı, kalkan olarak her karaktere savunmalı ayrı ayrı kalkanları kullanın (şahin, aslan ağzı gibi).kask olarakta en yüksek levelli kaskı takın (mümkünse bloklama özelliği veren kalkanı kullanın)

şaman: şaman için iblisin yelpazesi. dünüşüyorsa dönüştürün (şamanı pek bilmediğim için kusura bakmayın iblisin yelpazesi dönüşüyor mu bilmiyorum) zırh olarak diğer karakterlerdeki gibi şaman çeliği, varsa şaman kraliyeti kullanın, ayakkabı olarak anka ayakkabı, kalkan olarak her karaktere savunmalı ayrı ayrı kalkanları kullanın (şahin, aslan ağzı gibi).kask olarakta en yüksek levelli kaskı takın (mümkünse bloklama özelliği veren kalkanı kullanın)



E.EFSUNLAR

*Yarı insan (Max +10%) Diğer oyunculara yazdığı değer kadar fazla vurmanızı sağlar.
*Mistiklere karşı güçlü (Max +20%) Mistiklere karşı %20 daha fazla zarar vermenizi sağlar.Yani normalde 1k vuruyosanız bu efsun sayesınde 1200 vurursunuz.
*Orklara karşı güçlü (Max +20%) Adında "ork" geçen canavarlara yazdığı değer kadar fazla vurmamızı sağlar.
*Hayvanlara karşı güçlü (Max +20%) Gelen %'de kadar hayvanlara daha fazla vurursunuz.Örneğin sizin normalde hayvanlara vurduğunuz 1k ise max 20 hayvan geldiğinde 1200 vurursunuz.
*Ölümsüzlere karşı güçlü (Max +20%) Buda hayanlara gelen efsunun ölümsüzlere yani kuledeki slotlara karşı güçlü olanıdır.(Tam emin değilim ama sürgün içinde yarıyo diyenler duydum.)

*Delici vuruş şansı (Max +10%) Eğer şans tutarsa,rakibin savunması ele 0 alınarak vuruş hasarı hesaplanır.
*Kritik vuruş şansı (Max +10%) Eğer şans tutarsa,düşmana normal vuruşunuzun 2 katını vurursunuz.
*Zehirlenme değişimi (Max +8%) Eğer şans tutarsa,rakibiniz zehirlenir.Zehirleme ile her birkaç saniyede bir rakibinizin canı %5 azalır.
*Sersemletme şansı (Max +8%) Eğer şans tutarsa,düşman birkaç saniye sersemler.Bu sırada saldıramaz,pot basamaz,hareket edemez.
*Yavaşlatma şansı (Max +8%) Eğer şans tutarsa,rakibinizin hızı oldukça azalır.

*Kılıç savunması,yelpaze savunması vs. vs. gibi efsunlar yazdığı değer kadar rakibin saldırı hasarını azaltır.Mesela elinde kılıç olan bir düşmanla savaşıyken kılıç savunması efsununa sahipsiniz rakibin hasarı azalır.

*Büyüye karşı dayanıklılık (Max +15%) Büyülü saldırılara karşı savunmadır.Yani şaman ve sura ataklarına karşı dayanıklılıktır.
*Rüzgara karşı dayanıklılık (Max +15%) Delici vuruşlara karşı dayanıklılıktır
*Ateşe karşı dayanıklılık (Max +15%) Güçlü ateş değişimine (Ejderha Kükremesi ve Ejderha Atışı'nda bulunur) karşı dayanıklılıktır.
*Şimşeğe karşı dayanıklılık (Max +15%) Kritik vuruşlara karşı dayanıklılıktır.

*Max HP (Max +2000) Yazan değer kadar HP'niz artar.
*Max SP (Max + 80) Yazan değer kadar SP'niz artar.
*Sersemlik karşısında bağışıklık > Sersemleme şansınız azalır.
*Yavaşlama karşısında bağışıklık > Yavaşlama şansınız azalır.

*Hareket Hızı (Max +20%) Yazdığı değer kadar hareket hızınız artar.
*Zehre karşı koyma (Max +5) Zehirlenmeme oranı
*Düşmanın SP sini çalma (Max +10%) Bundan emin olmamakla beraber bu şans tutarsa düşmanınızın sp'si tamamen sıfırlanır.(Emin değilim hatam varsa düzeltin.)
*Hasarın HP tarafından emilmesi (Max +10%) Verdiğiniz hasar'ın gelen %'de kadar hp'nize direk eklenmesidir.Mesela %10 var üstünüzde 1k vurdunuz birine demek oluyo ki 100 sizin canınıza eklencektir.
*Hasarın SP tarafından emilmesi (Max +10%) Buda hp emiliminin aynısı bundada sp olarak geliyo verdiğiniz zararın %'si

*Bedensel ataklara karşı korunma şansı (Max +10%) Eğer şans tutarsa, rakibiniz block vurur.
*Bedensel atakları yansıtma şansı (Max +10%) Rakibinizin düz vurduğu saldırılar yazdığı değer kadar rakibinizin canından azalır.


Block=Engellemek,Durdurmak
Miss=Iskalamak,Kaçırmak
F.EFSUN SEÇİMİ

efsun dizmek metin2 nin en belirleyici özelliklerindendir. çok sabır ister ama sonucunda iyi dizilmiş efsunlara sahip karakter üst leveldeki karakterleri yatırabilir.efsun botlarıyla bu işlem yapılabir ama hilesiz oyun herzaman iyidir. bu efsunları tamı tamına uygulayanlar vsde yatması çok zordur

Not:varsa serverınızdaki 5. efsun nesnelerini basın
not 2: efsunları serverınızdaki efsun oranının 15, en yüksek hpnin 3000 olduğunu varsayarak yazıyorum

Savaşçı için efsunlar şöyle olmalıdır
Silah:
+15 Kritik vuruş şansı
+15 delici vuruş şansı
+15 yarı insanlara karşı güçlü
+15 güç
+15 zeka (int) ya da +15 çeviklik (dex) (önerilen zeka)

Zırh:
+3000 hp
+15 kılıç savunması
+15 bıçak savunması
+15 çiftel savunması
+15 şimşeğe karşı dayanıklılık ya da +15 rüzgara karşı dayanıklılık. (önerilen şimşek)

Kask
+15 Yarı İnsanlara Karşı Güç
+15 Büyüye Karşı Dynk.
+15 Şimşeğe Karşı Dynk.
+15 Rüzgara Karşı Dynk.
+15 Oklara Karşı Dynk. ya da Zehirlenme Değişimi

Bilezik:
+3000 hp
+15 şimşeğe karşı dayanıklılık
+15 rüzgara karşı dayanıklılık
+15 büyüye karşı dayanıklılık

Kalkan:
+15 yarı insanlara karşı güç.
+15 güç(str)
+15 zeka (int) ya da +15 çeviklik (dex) (önerilen zeka)
+15 bloklama
sersemlik karşısında bağışıklık

Küpe:
+15 kılıç savunması
+15 bıçak savunması
+15 çiftel savunması
+15 yarı insanlara karşı güç.
+15 oka karşı dayanıklılık

Kolye:
+3000 hp
+15 kritik vuruş şansı
+15 kılıç savunması
+15 bıçak savunması
+15 çiftel savunması

Ayakkabı:
+3000 hp
+15 kritik vuruş şansı
+15 kılıç savunması
+15 bıçak savunması
+15 çiftel savunması

bunları tam anlamıyla yaparsak üzerimizde
+45 kritik vuruş şansı
+15 delici vuruş şansı
+60 yarı insanlara karşı güçlü
+60 kılıç savunması
+60 bıçak savunması
+60 çiftel savunması
+12000 hp
+15 bloklama
+15 oka karşı dayanıklılık
+30 zeka (int)
+30 güç (str)
+45 şimşeğe dayanıklılık
+30 rüzgara karşı dayanıklılık
sersemlik karşısında bağışıklık



G.TAŞ SEÇİMİ

öncelikle çok tartışılan bir konu olduğunu belirtmeliyim. daha doğrusu silaha basılacak taşın seçimi çok tartışılır öncelikle en çok kullanılan 3 tane taş kombinasyonu yazacağım


Silah:
1.kombinasyon: kritik taşı, delici taşı, savaşçı taşı
2.kombinasyon:kritik taşı, delici taşı, soğutma taşı
3.kombinasyon avaşçı taşı, sura taşı, ninja taşı
bence 2. veya 3.sünü kullanın hatta imkanınız varsa iki silah yapıp 2. ve 3. taş kombinasyonunu deneyin.

Zırh
Savunma taşı, yansıtma taşı(bloklama da olabilir tam hatırlamıyorum. mavi olan taş ), yaşam taşı
savunma taşı, yansıma taşı,

Not: silah ve zırhınıza +5 taş basın. +5 taş epic suradan basılıyor. eğer 1.köyde meydanda yoksa vadideki sürgün mağrasının girişinde yer alan epic suraya gidip basın.

benim hazırladığım rehber buraya kadar. tamamını okuduğunuz için teşekkürler. umarım size birşeyler katabilmişimdir.

Not:E bölümü
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
alıntıdır
Not2: tamamen kendi emeğim. bir yorum yazmak zor değil, emeğe SAYGI
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
metin2 pvp rehberi metin2 pvp rehber metin2 pvp klavuzu metin2 zor pvp rehberi yari insan efsunu kasilirken ise yararmi yatmayan bıçakçı ninja efsunları pvp mt2 rehber metin2 pvp server rehberi metiin 2 de görülmemiş efsun dızımııı pvp metin2 rehber metın 2 pvp kılavuzu

Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
metin2 efsun botu ve video copierbond Metin2 1 25.08.12 03:50
Ronark PVP | PK Server | Yeni Açıldı | Soacs v33 | Eşit Server ronarkpvp Private Server 0 20.11.11 06:19
NAT.GEO. ADVENTURE | Damak Tadini Bilenlerin Dunya Rehberi | Fransa | DvBRip XviD ceyg Film & Dizi Download 0 07.09.11 23:21
Metin 2 Kinq PvP Yeni Nesil PvP Kalite Konuşur... wayanam Metin2 0 19.08.11 04:29
NAT.GEO.|Damak Tadini Bilenlerin Dunya Rehberi | Bir Ogunun Anatomisi |TR| Tek Link ceyg Film & Dizi Download 0 17.07.11 15:41



© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006