KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Eğitim > Dersler > Kimya


Kimya


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 08.12.06, 15:13
kestelli_ceza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Erkek - 35
Mesajlar: 2.166
Teşekkürler: 1
Üyeye 110 kez teşekkür edildi
Yeni Perİyodİk Tablo

Elementlerin sayısının her geçen gün artması, bunların özelliklerinin tek tek incelenmesini zorlaştırır. Bu nedenle, bilim adamları elementlerin özelliklerini kolay bir şekilde inceleme yollarını araştırarak onları belirli özelliklerine göre sınıflandırdılar. Elementlerin sınıflandırılması ile ilgili çalışmalar ilk kez 1829'da J. Döbereiner ve daha sonra 1864'te J.Newlands tarafından, elementlerin kimyasal özelliklerinin artan atom kütleleri ile ilişkili olduğu düşünülerek yapılmıştır.

Atom numarası her elementin temel özelliğidir. Elementler artan atom numaralarına göre sıralandığında, elementlerin bazı özellikleri periyodik olarak tekrarlanır. Bu da elementlerin elektron dağılımlarıyla ilgilidir. Özellikleri birbirine benzeyen elementler alt alta gelecek şekilde artan atom numaralarına göre sıralandığında periyodik cetvel oluşur. Periyodik cetvelde 7 yatay sıra, 18 düşey sütun bulunmaktadır. Periyodik cetvelde yatay sıralara periyot, düşey sütunlara grup denir. Gruplar A ve B olmak üzere ikiye ayrılırlar. 8 tane A, 8 tane B grubu vardır.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
periyodik tablo indir türkçe periyodik tablo türkçe periyodik tablo indir periodik tablo türkçe periyodik cetvel periyodik tablo türkçe element tablosu türkçe element tablosu indir elementlerin sıralanması periyodik tablo elementler





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006