KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.06.11, 15:36
!Kenny4ever! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 31.05.11
Erkek
Mesajlar: 160
Teşekkürler: 26
Üyeye 23 kez teşekkür edildi
Soru İşareti Deftones Kimdir?

Kýtalararasý üne kavuþmuþ Deftones topluluðu uzun bir aradan sonra dördüncü albümünü çýkardý ve hayranlarýný yaz günlerinde yalnýz býrakmamýþ oldu. Söz konusu albüm 20 Mayýs tarihinde dinleyicilere sunuldu.

Albümlerinin ilk 45'liði "Minerva" büyük ilgi gördü. Prestijli televizyon kanallarýnýn yayýnlarý, diðer gruplarýn aksine Deftones'un pek hoþuna gitmemiþti. Chino Moreno MTV'de yayýnlanmalarý üzerine "MTV'de þarkýlarýmýzýn çalýnmasýndan pek hoþnut deðiliz. Çünkü biz belli insanlara özel bir müzik topluluðuyuz" yorumunu yapmýþ olsa da, dünyaca ünlü müzik televizyonu bantlarý her gün defalarca yayýnlamaktan vazgeçmedi.

Deftones, aradan geçen üç yýllýk zaman zarfýnda sürekli gündemde kalmayý baþardý. Özellikle geçtiðimiz sene Deftones elemanlarý için oldukça hareketli geçti. Chino Moreno Deftones grubundan çok, baþýný çektiði "Team Sleep" projesi ile adýndan sýk sýk söz ettirdi. Ýlk olarak Deftones parçalarýnýn akustik versiyonlarýyla karþýmýza çýkan ve Ross Robinson yapýmcýlýðýnda kaydedilen ilk albümle 2003 yýlý içinde müzik dükkanlarýnda yerini alacak olan "Team Sleep", aslýnda baþlý baþýna ayrý bir yazý ve inceleme konusu... b>Moreno'nun, Deftones dýþýnda ne kadar farklý olduðunu bu yazýya sýðdýrmak oldukça güç. Yine de Deftones'taki çalkantýlý dönemle baðlantýlý olduðu için kýsaca deðinelim.

Hatýrlanacaðý gibi Chino Moreno'nun "Bir süreliðine evdeydim ve birkaç arkadaþýmla birlikte sadece müzik yapmak, yaratýcýlýðýmýzý ortaya koymak istedim. Biraz müzik yaptýk ve kendimizi dýþarý atýp, kýsa bir turneye çýktýk. Çok eðlenceliydi. Farklý insanlarla çalmak her zaman eðlenceli olmuþtur." sözleriyle açýkladýðý Team Sleep projesi, bir süre sonra git gide büyümüþ ve grup neredeyse her konserde kapalý giþe çalmýþtý. Fakat o eðlenceli ve Moreno ya göre 1980'ler ile triphopu baðlayan bir köprü olan Team Sleep, Deftones'taki baðlarý koparma noktasýna gelmiþti. Hatta grubun daðýlacaðý hakkýndaki söylentiler basýna bile yansýmýþtý. Bu söylentilerin ardýndan Deftones elemanlarý yaptýklarý açýklamayla grubun daðýlmayacaðýný belirterek dördüncü albümün hazýrlýklarýna baþladýklarýnýn haberini verdiler. Pembe dizileri aratmayan bu kýskançlýk ve çekememe iddialarý da resmi aðýzlardan yalanlanmýþ oldu.

Dördüncü albümü müjdeleyen açýklamalarýn ardýndan yeni albüm hazýrlýklarýna baþladýlar ve diðer Deftones albümlerinde olduðu gibi yine yapýmcý Terry Date ile birlikte stüdyoya girdiler. Seattle'da baþlayan kayýtlar Los Angeles'da yapýlan düzenlemeler aþamasýyla tamamlandý ve 11 parçadan oluþan dördüncü albümün isminin "Lovers" (Sevgililer) olacaðý açýklandý. Fakat daha sonra topluluk elemanlarý bu romantik fikirden vazgeçerek albümün isminin "Deftones" olmasýna karar verdi.

"Deftones" albümü, þarkýlarýn yanýsýra bilgisayarda izlenebilecek multimedya dosyalarýný da içeren bir karma cd olarak hazýrlandý. Vokal ve gitarlarda Chino Moreno, tellilerde Stephen Carpenter, bassta Chi Cheng, davullarda Abe Cunningham ve efektlerde Frank Delgado kadrosuyla üç stüdyoda (The Spot, Larrabee Studios, Studio X) kaydedilen çalýþmaya vokallerde Rey Osburn da eþlik etti.

Ve Chino Moreno'nun albümle ilgili söyledikleri; "Diðer Deftones albümlerinde olduðu gibi bu albümle de ilgili fazla konuþmak istemiyorum. Sadece dramatik nakaratlarýn aðýrlýðýný ve 'White Pony'ye oranla daha enerjik bir albüm olduðunu söyleyebilirim.

Kapsamlý ama daðýnýk düzenlemesi, sessiz ama gürültülü, agresif ama hassas tarzýyla oldukça ilginç ve etkileyici bir albüm Deftones... Grup, kendisiyle ayný adý taþýyan bu çalýþmada ortaya benliðinden çok þey koymuþ ve dinlenmesi gereken bir iþ çýkarmayý baþarmýþ.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006