KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kim Kimdir?


Kim Kimdir? - Ünlü kişilerin biyografileri burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.09.06, 20:29
lawyer_girl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Mesajlar: 498
Teşekkürler: 0
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Thumbs up röportajj

Elveda'yı Biten 11 Yıllık Aşkım İçin Yazdım
--------------------------------------------------------------------------------

Elveda adlı albümüyle müzik listelerini altüst eden Özgün İSTANBUL FM’de Kupakızı Elife'nin konuğuydu. Özgün Kupa Kızı Elife’nin ve sizlerin sorularını yanıtladı. Çok özel Özgün röportajını sizler için derledik.

Kısa zamanda herkes tarafından tanındın. Nasılsın albüm çıktığından bu yana?
Çok yoğun bir heyecan süreci atlattım.Gerek radyo gerek televizyon programları heyecanlandırıyordu beni. Artık alıştım, daha rahatım.

Uzun zamandır müzikle iç içesin. Sahne çalışmalarından dolayı seni bilen bir kitle zaten var. Albüm için neden bu kadar bekledin?
Böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Müzikal anlamda da düşünsel anlamda da bir çok şey yerli yerine oturdu. Daha erken bir yaşta daha çok hata yapabilirdim.

Elveda şu sıralar herkesin dilinde. O kadar içten söylüyorsun ki mutlaka bir hikayesi vardır diye düşünüyor insan. Ne zaman ve hangi ruh haliyle yazdın bu şarkıyı?
Elveda’yı 2001 yılının sonlarında yazdım. 11 yıllık ilişkimin bittiği dönemdi. Ayrılığın ardından bir anda ortaya çıktı.

Şarkının sonunda çok etkileyici bir şiir var. Genelde şarkı sonlarındaki şiirler gereksiz gelir bir çok kişiye ama elveda için tam tersi söz konusu. Bir yandan şarkı hiç bitmesin diyoruz diğer yandan şiiri dinlemek için şarkının sonunu bekliyoruz. Şiir kullanmak fikri ortaya nasıl çıktı?
Aslında parça çok uzun ama yine de yetmedi benim anlatmak istediklerime. Onca yılı sığdıramadım. Çok tazeydi her şey ve duygularımı daha iyi anlatmam lazımdı. Albüm düşüncem yoktu o zamanlar, hatta söyleselerdi inanmazdım. Benim amacım şarkının yazdığım yere ulaşmasıydı.

Peki elveda dediğin kişi dinliyor mu bu şarkıyı? Herhangi bir tepki verdi mi? Geri dönmek istedi mi mesela?
Hayır...3-4 yıldır hiçbir temasımız olmadı.

Elveda’yla çıkış yapmanın nedeni bu olaydan çok etkilenmen miydi yoksa şarkıyı sevmen miydi?
Ankara’da sahne alırken söylüyordum ve çok beğeniliyordu. Albüm demo aşamasındayken radyocu arkadaşlara da dinlettik. Hepsi bu şarkıyla çıkış yapmanın en iyisi olacağını düşündüler ve Elveda’yı seçtik.

Sağlam bir müzikal alt yapın var.Konservatuar mezunusun, keman ve viyola çalıyorsun. İleride bu ensturmanları başkalarına öğretmeyi, ders vermeyi düşünüyor musun?
1990 dan bu yana viyola çalıyorum.Zamanında bir ya da iki kez ders vermeyi denedim ama öğretmenlik çok zor bir meslek ve ben de öğretmenlik adına sabır henüz yok.Ama ileride neden olmasın, bir sanat okulu açmayı çok isterim

Cover yapmak istesen hangi şarkıyı seçerdin?
Yeter ki onursuz olmasın aşk'ı söylemek isterdim. Cover fikrine sıcak bakıyorum. Günün birinde Elveda’ya cover yapılması beni çok mutlu ederdi.

Düet yapacak olsan kimle yapmak isterdin?
Şebnem Ferah

Şu sıralar kimi dinliyorsun?
Aslında albüm çıktığından beri o kadar yoğunum ki çok fazla müzik dinleyemiyorum. Ama Sezen Aksu’nun şarkılarını çok beğeniyorum

Albüm çıkmadan önce kimi takip ediyordun?
Albüm çıkmadan önce Kenan Doğulu’nun albümlerini çok beğeniyordum ve yeni albümünün çıkıp çıkmadığını takip ediyordum. Yeni albümlerini heyecanla beklediğim ve kendime örnek aldığım isimlerden biridir zaten.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006