KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Kariyer


Kariyer - İş hayatı ile ilgili bilgiler burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.02.07, 13:13
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Toefl Sınavı Nedir ve Kimler Girebilir?

TOEFL (Test Of English As a Foreign Language) sınavı ana dili İngilizce olmayanların Amerikan İngilizcesi bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika’da New Jersey Eyaletinde bulunan Educational Testing Service (ETS) tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınavdır.
Toefl Sınavı dünya genelinde İngilizce dilinde eğitim veren yaklaşık 4300 kolej ve üniversite tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılır. Ayrıca, dünya genelinde pek çok kurum, organizasyon ve şirket iş başvurusunda Toefl sınavından alınan iyi bir puanı İngilizce Yeterlilik belgesi olarak kabul eder.
Toefl sınavına, İngilizce eğitim veren bir üniversite, kolej veya enstitütüde eğitim yapmak isteyenler girmelidir. Ayrıca, İngilizce dil bilgisini uluslar arası geçerliliği olan bir belge ile kanıtlamak isteyen herkes bu sınava girebilir.
Toefl Sınavı hakkında detaylı bilgi almak için resmi sitesi olan
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
sayfalarını ziyaret ediniz.

TOEFL Testinin Formatı Nasıldır?
Test dört bölümden oluşur. Test 3,5 saat ile 4 saat arası bir sürede tamamlanır. Bu süre içerisinde kısa bir ara verilir. Bilgisayarlı Toefl'da öğrencinin yanında bir rehber ve gözetmen öğretmen vardır. Bu öğretmen, testin nasıl yapılacağını, bilgisayarın kullanımı ve diğer konularda teknik yardım yapar.
Bölümler Zaman Süresi Toplam Soru
Rehberle Çalışma Süresiz
Listening 40-60 Dakika 30-50
Structure 15-20 Dakika 20-25
Break 5 Dakika
Reading 70-90 Dakika 44-55
Writing 30 Dakika 1 Topic
Toefl Sınavında Ne Test Edilir?
Listening: Amerikan İngilizcesini anlama yeteneğiniz ölçülür.
Structure: Öğrencinin Standart Yazılı İngilizceyi kurallara uygun kullanıp kullanmadığı test edilir.
Reading: Öğrencinin Amerikan İngilizcesini okuma ve anlama yeteneği test edilir.
Writing: Öğrencinin yazma yeteneği 30 dakika içerisinde yazacağı bir kompozisyon ile ölçülür.
Toefl Sınavında Tüm Sorular Çoktan Seçmeli midir?

Soruların çoğunluğu çoktan seçmelidir. Ancak, son zamanlardaki testlerde az da olsa, açık sorular, birkaç cevap verilebilecek sorular, kelime veya cümle eşlemesi ve kısa yazımlı sorular sorulmaktadır. Ancak bu soruların sayısı çok azdır.

Toefl Testine Nerede Girebilirsiniz?

Toefl testine istediğiniz ülkede girebilirsiniz. Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir ve bazı günlerde Eskişehir ve Adana'da testler yapılır. Test merkezi ve test tarihiniz başvurunuzdan sonra size bildirilir.

Dünyanın pek çok ülkesinde Toefl test merkezleri bulunmaktadır. Size en yakın merkez için Toefl sınav merkezleri veya
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
adreslerini ziyaret ediniz.

Toefl Sınavına Girmek İçin Nasıl Başvuru Yapmalıyım?

Amerika veya Kanada'da iseniz 1-800-468-6335 nolu telefonu arayıp, kredi kartı ile ücretini ödeyerek kayıt yaptırabilirsiniz.

Türkiye'de teste girmek istiyorsanız; yapmanız gereken Toefl Avrupa ofisini telefonla arayarak gün almanızdır. Telefonda, size sorulan sorulara cevap verip ve test ücretini kredi kartı ile ödeyerek kaydınızı yaptırabilirsiniz. Telefon Numarası Hollanda’dadır. 00 31-26-352-1577 (Arnhem, Netherlands) FAX: 31-26-352-1278

Ayrıca Toefl İnternet sitesinden International Test Scheduling Form unun bilgisayar çıktısını alarak faks veya posta ile Hollanda merkezine göndererek test günü alabilirsiniz.

Gerek telefonda gerekse Formu doldurarak yaptığınız başvuruda test merkezi ve testi almak istediğiniz günleri bildiriniz.

Toefl Testine Ne Zaman Girebilirim?

Testler tüm yıl boyunca yapılmaktadır. Bu nedenle dilediğiniz bir gün yapabilirsiniz. Ancak dilediğiniz gün sınava girebilmeniz için seçmiş olduğunuz test gününden en az 3 gün önce Hollanda Toefl merkezine başvuru yapmalısınız. Ayda sadece bir defa sınava girebilirsiniz. Toefl testlerine en çok başvuru Ekim, Kasım, Aralık, Nisan ve Mayıs aylarında olmaktadır.

Toefl Testi İçin Ne Kadar Bir Ücret Ödemem Gereklidir?

Sınav ücreti 110 Amerikan Dolarıdır.

Test Günümü Nasıl Erteleyebilirim?

Amerika veya Kanada’da iseniz planlanmış test gününüzden en az 3 gün önce 1-800-468-6335 telefonu arayarak testinizi başka bir tarihe alabilirsiniz. Tamamıyla iptal etmek isterseniz ödemiş olduğunuz ücretin sadece bir kısmı iade edilir.

Türkiye’den başvuru yapmış iseniz planlanmış test tarihinden en az 3 gün öncesi Hollanda Toefl merkezini aramalısınız. Telefon Numarası Hollanda’dadır. 00 31-26-352-1577 (Arnhem, Netherlands) FAX: 31-26-352-1278

Planlanmış test tarihini değiştirdiğinizde ekstra 40 Amerikan Doları ödemeniz gerekir.

Başvurunuzu iptal etmeniz durumunda sadece 65 Amerikan Doları iade edilir. İade için ise TOEFL Refund Request Form'u doldurmanız gerekir.

Toefl Testine Girmeden Önce Test Hakkında Bilgi Veren Bulletin (Toefl Bülteni) Elimde Olmalı mı? Bu Bülteni Nereden Elde Edebilirim?

Evet; Toefl Bülteni sınav hakkında önemli konular hakkında bilgi vermektedir. Bülteni yukarıdaki linkten PDF formatında inceleyebilirsiniz. Ayrıca, teste gireceğiniz merkezden, eğitim yaptığınız dil okulu veya üniversiteden veya Yurtdışı Eğitim Danışmanınızdan alabilirsiniz.

Sınava Girerken Yanımda Ne Tür Bir Kimlik Bulunmalıdır?

Sınava giderken mutlaka resimli kimlikleriniz yanınızda bulunsun. Yurtdışında teste girecekler Uluslararası ehliyet veya pasaportlarını, Türkiye’de teste girecekler nüfus kağıdı, ehliyet ve varsa pasaportlarını yanında götürmelidirler. Yanınızda bulundurmanız gereken kimlik belgeleri için lütfen ID requirements bölümünü inceleyiniz.

Fiziksel Bir Engel veya Sağlık Sorunum Varsa Ne Yapmalıyım?

Bu tür bir sorununuz varsa mutlaka başvuru esnasında bildiriniz. Konu ile ilgili TOEFL Disabilities Office bölümünü inceleyiniz.

Bilgisayarlı Toefl Sınavında Puanlama Nasıl Yapılır? Alabileceğim Maksimum ve Minumum Puanlar Nedir?

Listening 0-30
Structure/Writing 0-30
Reading 0-30
Total 0-300
Essay (on a separate scale) 0-6
Kompozisyon Bölümü Nasıl Değerlendirilir? Diğer Bölümlerle Nasıl Birleştirilir?

Her bir kompozisyon iki bağımsız kişi tarafından incelenir. Kompozisyondan alabileceğiniz puan, Structure/Writing puanınızın yarısı civarındadır. Detaylı bilgi için writing scoring guide ve Structure Writing bölümlerini inceleyiniz.

Sınav Sonucunu Ne Zaman Öğrenebilirim? Resmi Sınav Sonuçlarından Ekstra Ücret Ödemeden Kaç Adet Elde Edebilirim?

Kompozisyonunuzu bilgisayarda yazmış iseniz, sonuçlarınız en geç iki hafta içerinde Princeton, New Jersey’den size ulaştırılacaktır.

Kompozisyonu el yazısı ile yazısı ile yazmış iseniz en fazla 4 hafta içerisinde sonuçlarınız size ulaştırılacaktır.

Toefl testi için ödemiş olduğunuz ücret ile sadece bir kopya sınav sonucu size gönderilir. 4 kopya ise sizin sınav öncesi seçmiş olduğunuz üniversite veya kuruma gönderilir.

Sınavda Almış Olduğum Puan Ne Kadar Süre İçin Toefl Merkezinde Tutulur?

Toefl merkezi sınav sonuçlarını en fazla iki yıl dosyalarda tutar. Bu süreden sonra resmi sonuç verilmez. Bu nedenle ekstra ücret ödeyerek birkaç kopya almanızı tavsiye edilir. Aksi takdirde iki yılın sonunda yeniden sınava girmek zorunda kalabilirsiniz.

Bilgisayarda Testi Tamamladıktan Sonra Sınav Sonucumu Görebilir miyim? Eğer İyi Bir Puan Alamamış İsem Testi İptal Edebilir miyim?

Test bitiminde ekranda, resmi olmayan Structure/Writting bölümünün sonuçlarını görebilirsiniz. Ancak kompozisyonunuzun sonucu size daha sonra bildirilecektir.

Sınavdan istediğiniz puanı alamamış iseniz testi iptal ettirebilirsiniz. Ancak herhangi bir ücret iadesi talep edemezsiniz.

Toefl Testine Nasıl Hazırlanabilirim?
Teste girmek için bilgisayar bilmeniz şart değildir. Ancak teste çok iyi hazırlanmanız gerekir. Toefl sınavına hazırlık materyallerini official products bölümünden elde edebilirsiniz.

TOEFL Sampler bir CD-ROM ‘dur. Bu CD ile Toefl sınavına hazırlık yapabilirsiniz. Gerçek sınavda bu tarz bir CD ile karşılaşacaksınız.

POWERPREP, Bu programda Toefl testinde karşılaşacağınız sorulara benzer soruları yanıtlama şansınız olacaktır. Ayrıca iki adet örnek Toefl testine girebileceksiniz.

Tutorials and practice exercises bölümünde ise Toefl sınavı hakkında “tutorial” ve örnek soruları görebilirsiniz.

Toefl hazırlık CD ve kitapçıklarını Toefl representative offices veya educational advising centers elde edilebilir. Türkiye’de ise Fulbright ofislerinden elde edilebilir.

Educational Adviser
Fulbright Commission
Sehit Ersan Caddesi 28/4
Cankaya 06680 Ankara, Turkey
Tel: 90-312-427-1360
Fax: 90-312-468-1560
E-Mail: fulb-ank@tr-net.net.tr

Educational Adviser
Fulbright Istanbul Burosu
Gumussuyu, Dumen Sokak 3/11
80090 Taksim, Istanbul
Turkey
Tel: 90-212-244-1105
Fax: 90-212-249-7581
E-Mail: ful-bist@sariyer.cc.itu.edu.tr

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
toefl 2009 toefl sınavına kimler girebilir toefl kimler girebilir 2009 toefl toefl sınav tarihleri 2009 ehliyet sınavına kimler girebilir toefl sınavı nedir tofel sınavı toefl sınavı 2009 toefl a kimler girebilir tofel sinavi tofel nedir tofel 2009 2009 toefl sınav tarihleri 2009 toefl sınavı

Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006