KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Bilgisayar & İletişim > İşletim Sistemleri


İşletim Sistemleri - Windows ve Linux hakkında bilgiler, haberler ve eklentiler


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.01.12, 20:35
TeknoKabus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 07.12.10
Erkek
Mesajlar: 42
Teşekkürler: 0
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Vista'da çalışmayan yazılımlar için: Geriye dönük uyumluluk

Yeni işletim sistemlerinin ilk çıktığı dönemlerde genellikle yazılım sıkıntıları çekilir. Birçok kullanıcı geçiş için bir müddet beklemeyi tercih ederken bazıları ise yeni bir sistem almış olmak gibi sebeplerle geçişi erken yapmak zorunda kalırlar. Çıkış tarihinin üzerinden iki yıl gibi bir süre geçen Windows Vista yeni yeni oturmuş bir işletim sistemi görüntüsü çizmeye başladı ve yazılımcıların da tam anlamıyla yönelimiyle ihtiyaçları karşılayabilecek yapıya erişti.


Bu yazımızda Vista desteği olmayan veya Vista ile stabil çalışmayan yazılımların Vista'nın uyumluluk sekmesi yardımıyla çalıştırılabilmesini anlatacağız. Bu yazımızda değineceğimiz tipte yöntemler %100 sonuç verme başarısı gösteremese de kullanmak istediğiniz yazılımı çalıştırabilmek için oldukça kolay ve kısa olan bu birkaç adımın denenmesinde fayda var.


Bu işlem için öncelikle uyumluluk modunda çalıştırmak istediğimiz programın ya da kısayolunu sağ klikleyerek "Özellikler" sekmesini açıyoruz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Özellikleri açtıktan sonra "Uyumluluk" sekmesine geliyoruz. Bu sekmede birçok ayar bulunuyor. En üstte "programın çalışacağı uyumluluk modu" kısmını tıklayarak yazılımın stabil şekilde çalıştığından emin olduğumuz işletim sistemi versiyonunu seçiyoruz ve "Uygula" 'ya basarak yaptığımız ayarı kaydediyoruz. Bu aşamadan sonra yazılımı çalıştırmaya deneyebilirsiniz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Eğer programı düzgün bir şekilde çalıştırmayı başaramazsanız uyumluluk sekmesindeki diğer ayarları kurcalayarak tekrar deneyebilirsiniz. Yönetici olarak çalıştırılması gereken yazılımları "Ayrıcalık Düzeyi" sekmesinden "Bu programı yönetici olarak çalıştır" kutucuğunu tıklayarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz - eğer oturum açtığınız kullanıcı yönetici ise bu özelliğin pasif olduğunu unutmayın.


Vista'nın uyumluluk bölümünde bulunan diğer özellikler ise:
256 renkte çalıştır - 256 renk kullanan çok eski programları kullanabilmek için deneyebilirsiniz.
640*480 ekran çözünürlüğünde çalıştır - yüksek çözünürlükleri desteklemeyen ve kullanmaya çalıştığınızda arayüzünde bozulmalar olan uygulamaları çalıştırabilmek için deneyebilirsiniz.
Görsel temaları devre dışı bırak - Kullandığınız programın temalarını devre dışı bırakmaya yarar. Menülerde veya yazılımın butonlarında problem olduğunda kullanabilirsiniz.
Masaüstü oluşturmayı devre dışı bırak - Transparan pencereler gibi Vista'nın masaüstü görsellerini devre dışı bırakır. Kullandığınız uygulamanın penceresini sürüklerken görüntü problemleri veya yavaşlamalar yaşarsanız kullanabilirsiniz.
Yüksek DPI ayarlarında ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak - Büyük fontların kullanıldığı durumlarda programların otomatik olarak boyutlandırılmasını devre dışı bırakan özelliktir. Büyük fontlar kullandığınız durumlarda fontların yazılımın görünümüne karışması durumunda bu özelliği deneyebilirsiniz.
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Not : Uyumluluğu güvenlik yazılımları, disk programları ve diğer sistem programları için kullanmamanız önerilir. Bu gibi durumlara sisteminizde güvenlik açıkları veya veri kayıpları oluşabilir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla




Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011 programları hepsi resimli ve konu anlatımlı-full cointach Program Download 1 01.12.13 13:08
2011 programları hepsi resimli ve konu anlatımlı-full-2 cointach Program Download 1 26.10.12 10:06
Windows: Windows Vista(Tanıtım) TeknoKabus İşletim Sistemleri 1 05.02.12 00:08
Portable AIO iSkysoft 9 Video Products 2011 Yeni mısra Program Download 0 11.08.11 15:14
2011 programları hepsi resimli ve konu anlatımlı-full-3 cointach Program Download 0 10.08.11 14:09



© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006