KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Bilgisayar & İletişim > İnternet


İnternet - İnternet hakkında aradığınız her şey burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.10.08, 16:47
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Polis Sireni Blogger Kapandı! Sıra Google'da!

Mahkemeler, Türk internetine darbe vurmaya devam ediyor. Youtube, Wordpress derken şimdi de binlerce blog sayfası barındıran Blogger'ın ve devamı olan Blogspot'a erişim engellendi. Bildiğiniz gibi Google, Youtube'u bundan 1.5 yıl önce satın almıştı. Youtube'a arka arkaya açılan davalar sonuç vermiş ve Youtube'a erişim 2 ayrı mahkeme kararıyla engellenmişti.

Youtube'un ısrarlı çabaları sonuç vermeye başlamış, engel 1 kez kaldırılmıştı. YouTube'un ceza tahtasında uzun süredir tek başına arzı endam eden Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 05/05/2008 tarih ve 2008/402 no'lu erişim yasağı kararı nihayet kaldırıldı. Ama hemen sevinmeyin; YouTube'a erişim halen mümkün değil. Ceza tahtasında artık yeni bir erişim yasağı kararı bulunuyor. Üstelik bu karar da aynı mahkeme tarafından verilmiş, ancak tarihi 12/03/2008... Yani şu an tahtada yazılı olan karar, kalkan karardan da eski.

Gelelim Blogger'a...
Blogger neden engellendi?

Blogger'ın engellenmesinin arkasında Digiturk olduğu düşünülüyor... Onlarca LigTV izleme blog'u yayınlayan Blogger kullanıcıları, bunları ziyaretçilere ücretsiz izletiyordu. Henüz açıklanmasa da mahkeme Blogger'ı uyardı mı, yoksa direk engelledi mi bilinmez ama bu gidişle içinde milyarlarca site adresi bulunduran ve çoğu illegal içerikli siteleri bulmamızı sağlayan Google'a da erişimin engellenmesi çok da uzak bir ihtimal değil. 2008 Ocak'ında Google aleyhinde dava açılmış, ancak mahkeme kararı Google'ın lehine bitmişti.

Blogger'a erişimin engellenmesi Google'a yine büyük bir darbe vurdu. Peki şikayet edilen blog sayfasına erişimin engellenmesi yerine, içinde binlerce belki de milyonlarca blog sayfası olan Blogger'ın tamamını engellemek gerekiyor muydu ? Aynı sorun Youtube'da da olmamış mıydı? 1 video yüzünden tüm Youtube engellenmişti, hatta buna benzer bir olay da Wordpress'de yaşanmıştı. 1 blog sayfası yüzünden Wordpress'in tüm sayfaları engellenmişti.

Geçtiğimiz günlerde de Vatan Gazetesi'nin internet sitesi engellenmiş, kapatma kararı medyada geniş yer bulmuştu. Özgür internet nereye gidiyor? Halkımız ne kadar bu sansüre göz yumacak bilinmez ancak sıranın Google'da olduğu su götürmez bir gerçek...

Yine de sansürlenmek istemeyen arkadaşlar için çözüm:
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bu mesaj; ZipMaker tarafından '26.10.08 - 16:51' tarihinde değiştirildi.
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 23.11.08, 02:08
fatex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 22.11.08
Erkek
Mesajlar: 19
Teşekkürler: 1
Üyeye 1 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Blogger Kapandı! Sıra Google'da!

gerçi yasak şuan kalktı ama , birdaha kapanmayacağı ne malum , günümüzde herkezin bi blogger hesabı olduğunu varsayarsak , çok küfür yer bu yasağı yapanlar
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006