KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Bilgisayar & İletişim > İnternet


İnternet - İnternet hakkında aradığınız her şey burada


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 28.08.08, 22:05
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart İtalya da internet yasaklarına başladı

Sadece Türkiye ve Çin'in mi internet sitelerini engellediğini düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün; İtalya, The Pirate Bay'i "yasakladı."
Türkiye'de ilk yasaklar "kişilere özel" (bkz. Adnan Hoca) olarak başlamıştı. Fakat daha sonra bu yöntem devletin hoşuna gitmeye başlamış olacak ki, önüne gelen siteye uygulamaya başladı. Bu engellemelerin en çok ses getireni ise "YouTube" engeliydi. The Pirate Bay (Türkçe'ye "Korsan Koyu" olarak çevrilebilir) de bu engellemelerden nasibini alanlardandı. Başlarda sadece Türk Telekom DNS'leriyle zaman aşımına uğrayan sitede artık "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir." yazısı çıkıyor. Bizce bu yöntem temelde "DNS hijacking"den farklı olmaması nedeniyle yasadışı, fakat yasaları yazanla uygula(ma)yan yer aynı olunca bize pek laf düşmüyor.
Bugün İtalya, bizi yalnız bırakmadı bu yarışta, ve The Pirate Bay'i onlar da engelledi. Bu konuda yazdıkları blog yazısı oldukça ağır eleştiriler içeriyor;

Faşist ülkelerin konuşma özgürlüğüne izin vermemesine oldukça alışkınız. Birçok ufak ülkenin diktatörü, kendilerine zararlı olabilecek bilgileri yaydığımız için bizi engelleme yolunu seçiyorlar.

Bu sefer söz konusu olan ülke İtalya. Geçmişleri, dünyadaki ilk uluslarası müzik organizasyonlarından (IFPI'lerden) birini faşist bir dönemde kurmalarıyla lekelenmiş olan İtalyanların şimdi tekrar faşist bir liderleri var, Silvio Berlusconi. İtalya'nın en güçlü adamlarından Berlusconi aynı zamanda The Pirate Bay'le direkt rekabet içerisinde olan birçok medya firmasının sahibi ve öyle kalmak istediği için dalkavuklarından Giancarla Mancusi'ye alan adı ve IP adreslerimizi engelleterek İtalya'nın Berlusconi imparatorluğunu desteklememesini zorlaştırmıştır.

Bu alıntıda bahsi geçen Giancarla Mancusi, engelleme kararnamesini alelacele çıkartan savcının ta kendisi. Fakat The Pirate Bay, her türlü engellemeye olduğu gibi, bununla da savaşmaya kararlı. The Pirate Bay'in kurucularından Peter Sunder, TorrentFreak'e yaptığı açıklamada "Önce servis sağlayıcıları null route yöntemini seçerek IP adresimizin bulunmamasını sağladı, bunun için yeni IP adresleri aldık. Daha sonra alan adımızı engellediler, fakat bunu da İtalyanca 'koy' anlamına gelen 'la baia'yı alan adı olarak tescil ettirip 'labaia.org' adresinden yayınımızı devam ettirerek aştık." diye konuştu.

Türkiye'de The Pirate Bay'e girmek için DNS adresini değiştirmek yeterli, fakat isteyenler uğraşmadan labaia.org adresinden de siteye ulaşabilirler.

Kaynak : PcLabs
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
italya dns ayarları italya ip adresleri





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006