KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Hayvanlar Alemi


Hayvanlar Alemi - Sevimli dostumuz hayvanlarla ilgili seveceğiniz bir bölüm


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 12.02.07, 15:00
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Köpeklerden Alınacak Dersler

Köpeklerden Alınacak Dersler
Sami Güzel
--------------------------------------------------------------------------------
Biz onlardan sadakati, sevmeyi, tutkuyu, doğaya zarar vermemeyi, gereksiz tepkiler vermemeyi, arkadan konuşmamayı, kandırmamayı, yapmacık tavırlar sergilememeyi, uyum içinde olmayı, otoriteyi, disiplini ve yürekten sevmeyi öğrenmediğimiz sürece onları aşa

--------------------------------------------------------------------------------




" Köpeğini uzak tut " diyerek başlar onların aşağılanmaları. Tasmaları takılı olduğu halde, parklarda gezmeye bile hakları yoktur onların. Yolda yürürlerken bile daima iğrenç bir yaratık gibi bakılır. Nefret dolu bakışların ve sözcüklerin nedenini bir türlü çözemezler. Eğer birde apartman dairesinde yaşıyorlarsa, beraber yaşadıkları tüm aile fertleri toplum tarafından gerizekalı (?) muamelesi görür. Çünkü onlar dışlanmış ve aşağılık canlılardır... (?)

Peki tüm bunları hakediyor mu köpekler ? Kendi adıma söylemek gerekirse benim köpeğim, bir çok ailenin yetiştirdiği çocuktan çok daha terbiyeli ve zararsızdır. Çimleri yolmaz, gülleri koparmaz, ağaçların dallarını kırmaz.. En güzel yeşillik alanları çöple doldurmaz.. Yediği yada içtiği hiç birşeyin camlarını kırıp çocukların geçeceği yerlere dağıtmaz.. Peki acaba kaç ailenin çocuğu parklarda, yeşillik alanlarda bunlara dikkat ediyor acaba ???

" Köpek besliyorum " sözü bile yanlıştır kanımca. Zira köpekler beslenecek değil, arkadaş olunacak canlılardır. Hemde hiç bir insanoğlunun hiç bir zaman olamayacağı arkadaşlardır ve onlardan öğrenmemiz gereken çok şey vardır. Psikolojisi bozulmamış ( orası burası kör bıçakla kesilmemiş, kapalı ve karanlık odalara bırakılmamış, pulbiber yedirilmemiş ) köpekler, psikolojik anlamda bir çok insandan çok daha mantıklı hareket eder.

Peki onlardan neler öğrenebiliriz?.. Onlar karakter timsalidirler.. Sevdikleri canlıları yıllar geçse bile asla unutmazlar. Ufacık iyiliği dokunmuş bir insanı aradan yıllar geçse bile, aynı sevgi ve aynı hoşgörü ile karşılarlar. Acaba kaçımız bize iyiliği dokunan insanları bir kalemde silip atmadık ? Kaçımız eşimizi, çocuğumuzu, aile fertlerimizi gördüğümüzde bir köpek kadar sevinebiliyoruz ? Onun kadar içten sarılıp, sevgimizi dile getirebiliyoruz ?

Köpeklerde herkesin yeri farklıdır. Tanıdığı tüm canlıların onun yüreğinde bir yeri ve sınırı vardır. Hoşgörü gösterirken ve yeter derken asla bu sınırları aşmaz. Herkese seviyesini ve yakınlığını belli eder. Asla yüzüne karşı gülüp, arkasından havlamazlar.. Özellikle çocuklara karşı inanılmaz bir toleransları ve hoşgörüleri vardır. Kulağını çeken, üzerine at diye binen, orasını burasını meraklı gözlerle kurcalayan ufaklıklar karşısında en ufak bir tepki bile vermezler.. Acaba kaçımız, kendi çocuklarımıza karşı bile bu toleransı gösterebiliyoruz ??

Kötülüğü dokunmuş bir insan köpekler tarafından asla unutulmaz. Sonraki zamanlarda sahibi yada sevdiği insanların telkinleri ile tepki vermese bile, her zaman dikkatlidir. Daima o kişiye karşı temkinlidir. Peki biz bu kadar dikkatli miyiz acaba ? Hayatımızda aynı çukura kaç defa düşüyoruz, kaç defa çıkıyoruz ? Yeri geldiğinde, bize zarar veren arkadaşlarımıza dur demeyi biliyor muyuz ? Yoksa gerektiği zaman, gerekli tepkiyi vermeyip, zamanla dolup patlıyor ve anlamsız yere ilişkilerimizi bitiriyor muyuz ?

Hayatınızda öleceğini bile bile sizi kurtarmak için önünüze geçen kaç dostunuz oldu ? Kaç insan deprem sırasında sizi kurtarmak için kendi canını feda etti ? Kaç tane dostunuz size çekilen bıçağın önüne gözü kara bir şekilde geçti ? Hiç ölen bir yakınınızın mezarının başından ayrılmayıp orda ağlayarak can vermeyi denediniz mi ? Böyle bir tutkuyu yaşadınız mı ? Eşiniz yada sevgilinizi bir hafta görmediğinizde yemekten içmekten kesilip, ölüm orucu tuttunuz mu ? İnsanız, diğer canlılardan farkımız duygularımızın olması diye daima böbürleniriz, peki böylesi bir sevgi ve tutkuyu kaçımız kaç defa yaşadı acaba ?

10 saniye içinde paramparça edeceğiniz bir insan sizi her yanlış yaptığınızda dayak atsa, ne kadar sabredersiniz ? Köpeklerin cevabı sonsuza kadardır. Onlar iyisiyle ve kötüsüyle dost bildiklerini ölümlerine kadar severler. Gerekirse canlarını onlar için feda ederler. Her yönüyle dostlarına benzemeye çalışır, onların istediklerini yapıp, istemediklerini yapmamaya, tam bir uyum içinde olmaya çalışırlar..

Biz insanoğlunun onlardan öğrenmemiz gereken o kadar çok şey var ki.. Biz onlardan sadakati, sevmeyi, tutkuyu, doğaya zarar vermemeyi, gereksiz tepkiler vermemeyi, arkadan konuşmamayı, kandırmamayı, yapmacık tavırlar sergilememeyi, uyum içinde olmayı, otoriteyi, disiplini ve yürekten sevmeyi öğrenmediğimiz sürece onları aşağılamaya hakkımız yoktur. Köpeklerimizi beslemek yerine onlarla arkadaş ve dost olmayı deneyelim, yukarda yazamadığım daha bir çok güzel davranışlarını örnek alalım. Hayatınızda bir çok şeyin değiştini zamanla göreceksiniz..

19.06.2004
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 02.08.07, 01:00
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart

paylaşımın için tşkler
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 05.08.09, 16:49
gscagatay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 05.08.09
Erkek
Mesajlar: 15
Teşekkürler: 2
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Köpeklerden Alınacak Dersler

iiymiş kardes xD
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 18.08.09, 00:39
yasmin_108 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 08.08.09
Kadın
Mesajlar: 2.063
Teşekkürler: 296
Üyeye 186 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Köpeklerden Alınacak Dersler

çok güzelmiş yaa hüzünlendim
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 25.08.09, 20:38
NighTurks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 21.08.09
Erkek
Mesajlar: 1.037
Teşekkürler: 102
Üyeye 62 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Köpeklerden Alınacak Dersler

hayvanlara zarar verenler allahından bulur inşallah sadece bunu diom
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 22.11.10, 17:16
class derya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 07.07.10
Kadın
Mesajlar: 510
Teşekkürler: 130
Üyeye 17 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Köpeklerden Alınacak Dersler

gıcık oldugum bi sey birisine köpek denilmesidir insanlar köpek kadar iyi kalpli temiz sewgili sadakat li sadık YALAN SÖYLEMEYEN TERBİYELİİ MALESEFFF OLAMAZLARR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006