KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.03.08, 12:10
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Haşim Kılıç: 71 kişi için siyasi yasak isteniyor

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili iddianamenin saat 16.30'da kendilerine geldiğini belirterek, "71 kişi hakkında siyasi yasak isteniyor. Yasal süreci pazartesi günü başlatacağız" dedi.

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kılıç, iddianamede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da aralarında bulunduğu 71 kişi hakkında siyasi yasak istendiğini söyledi.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın kapatma davasının kendilerine saat 16.30 itibariyle ulaştığını belirten Kılıç, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı AK Parti'nin laikliğe aykırı fiillerinden dolayı odak olma suçundan kapatılma istemiyle dava açmıştır. Geç geldiği için herhangi bir işlem yapamadık. Pazartesi günü çoğaltarak üyelerimize dağıtacağız ve süreci başlatacağız" dedi.

Bir gazetecinin kaç kişi hakkında siyasi yasak isteniyor sorusuna Kılıç, "Dava dilekçesini tam anlamıyla okuyamadım ama sonuç itibariyle baktığımda 71 kişi hakkında kapatılması halinde siyasi yasak talebi var" dedi.

Kılıç, gazetecilerin sorusu üzerine, "Gül, Erddoğan ve Arınç'ı gördüm. Onun dışında bir inceleme yapmadım" cevabını verdi.

Partinin mal varlığına ilişkin ihtiyati tedbir kararı olup olmadığı sorusu üzerine Kılıç, "Böyle bir talep görmedim. Pazartesi günü ayrıntılı bir şekilde inceleme yapacağız" dedi.

Kılıç, kapatma davasının yaklaşık 150-160 sayfa olduğunu sözlerine ekledi. Kılıç, gazetecilere sürecin nasıl işleyeceğini de anlattı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006