KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 08.03.08, 21:38
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Sırbistan Başbakanı Koştunitsa istifa etti

Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa, Kosova'nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından çıkan hükümet krizi nedeniyle istifa etme kararı aldı ve erken seçim çağrısında bulundu.
Koştunitsa, düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Sırbistan'ın geleceğine ilişkin önemli bir konu olan Kosova ile ilgili artık tek bir siyasete sahip olmadığını belirtti.
"Böyle bir hükümetin artık görev yapamayacağını" söyleyen Koştunitsa, parlamentonun feshine ve 11 mayısta yerel seçimlerin yapılmasına karar vermek için hükümeti toplantıya çağırdığını söyledi.


Toplantının pazartesi günü yapılmasının öngörüldüğünü belirten Koştunitsa, hükümetin seçimlere kadar sınırlı bir yetkiyle çalışacağını da sözlerine ekledi. Kabinedeki AB yanlısı bakanları, kendisinin Kosova'yı Sırbistan'ın bir parçası olarak koruma çabalarını destelememekle suçlayan Koştunitsa, AB üyesi ülkelerin Kosova'nın tek yanlı bağımsızlık ilanını tanıma kararını iptal etmemesi durumunda Sırbistan'ın birliğe üye olmaması gerektiği görüşünü yinelemişti.

AB yanlısı koalisyon ortaklarıysa Sırbistan'ın AB içindeki geleceğinin Kosova sorununa bağlı olmaması gerektiğini savunuyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006