KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 13.01.08, 20:39
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Bush'tan İran'a ağır suçlama

Körfez turu çerçevesinde bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ne gelen ABD Başkanı George W. Bush, İran'ın teröre sponsorluk yapan ülkelerin başında geldiğini söyledi.
Hürmüz Boğazı'nda yaşanan son gerilimin ardından Tahran yönetimine yönelik ifadelerini sertleştiren Bush, "İran, bugün dünyanın önde gelen terör destekçisi ülkesidir. İran'ın faaliyetleri her yerde, ulusların güvenliğini tehdit etmektedir" dedi.

Bush, "İran dünyanın her yerindeki aşırıcılara yüz milyonlarca dolar gönderiyor. Komşularını, füzelerle ve kavgacı bir söylemle yıldırmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İran halkına da seslenen Bush, "İsteklerinize kulak veren bir yönetim altında yaşama hakkınız var" diye konuştu. Bush, "Sizler zengin bir kültüre sahip kabiliyetli insanlarsınız. İsteklerinize kulak veren, yeteneklerinize saygı gösteren ve ailelerinizle birlikte daha iyi bir hayat kurmanızı sağlayacak bir yönetim altında yaşama hakkına sahipsiniz. Ne yazık ki hükümetiniz size bu fırsatı vermeyi reddediyor, komşularınızın barış ve istikrarını tehdit ediyor" dedi. Bush, "Bu yüzden Tahran'daki rejimin isteklerinize cevap vermesi ve size karşı kendini sorumlu görmesi çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Bush ayrıca, "Bir gün gelecek, İran halkı da özgürlük ve adaleti kucaklayan bir hükümete kavuşacak. İranlılar özgür ülke halkları arasına katılacak. O güzel gün geldiğinde, Amerika Birleşik Devletleri'nden daha iyi dostunuz olmayacak" dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 14.01.08, 19:56
ayten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 08.12.06
Kadın
Mesajlar: 3.127
Teşekkürler: 17
Üyeye 96 kez teşekkür edildi
Standart

Bush ayrıca, "Bir gün gelecek, İran halkı da özgürlük ve adaleti kucaklayan bir hükümete kavuşacak. İranlılar özgür ülke halkları arasına katılacak. O güzel gün geldiğinde, Amerika Birleşik Devletleri'nden daha iyi dostunuz olmayacak" dedi.[/QUOTE]


amanın bu söz baya etkiliyicii
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006