KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.12.07, 22:04
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart DTP'den olaylı miting

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Teşkilatı'nın düzenlediği "Demokrasi ve Barış Mitingi" olaylı sona erdi.

Olaylara karışan yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. DTP eş Genel Başkan Yardımcısı Mardin Milletvekili Emine Ayna ise konuşmasında 'Sayın Öcalan'ın üzerindeki hukuksuzluğu kaldırmak Zorundadırlar. O Zaman Samimiyetlerine inanır ve onların yanında oluruz' dedi.

Merzan Mahallesi toprak sahada yapılan miting dağılımı sırasında Merzan Mahallesi Caddesi bir polis aracına zarar verilmesi ve Devlet Hastanesi Çevre yolu Caddesi'nde göstericilerin bir polis aracına zarar vermesi. ve polislere taş atması üzerine olaylar çıktı. Polis göstericilere biber gazı ile müdahale ederek, olaya karışan bazı göstericileri apar topar yere yatırıp ellerini kelepçelerken daha sonrada araçlara bindirerek gözaltına aldılar. Polisin göstericilere attığı biber gazından ise en çok polisler ve olayı görüntüleyen basın mensupları etkilendi. Şehrin cadde ve sokaklarında devam eden kovalamacının ardında göstericiler ara sokaklara kaçtılar. Şehirde yoğun güvenlik önlemleri alınırken olaylarla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Merzan sahasındaki (DTP) nin 'Demokrasi ve Barış Mitingi' Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel ile Belediye Başkanı Kazım Kurt'un birer konuşma yapmaları ile başladı. Her iki başkan partilerinin Kürt sorununa öncü olacağını ve bu sorunu çözeceğine inandıklarını belirttiler. Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız ise, önce Kürtçe kalabalığa seslendi daha sonra da Türkçe halka seslenerek, mitinge katılmak isteyen binlerce kişinin şehirden 7 kilometre uzaklıkta bekletildiğini belirterek, mitinge gelmelerinin engellendiğini ve basının bunu görüntülenmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız," Burada değişik ilçelerden buraya 20 ve 30 bin arası insan katılacaktı. Ancak yolda izin vermediler. Bizler operasyonların durdurulmasını istiyoruz. Bizler annelerin artık göz yaşı dökmesini istemiyoruz" dedi.

DTP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, konuşmasına Kürtçe başlarken kalabalık kendisine seslenerek seninle gurur diyoruz dedi. Daha sonra konuşmasına Türkçe devam eden Yıldız, Edi Bese (yeter artık)annelerin ne asker annelerinin ne de diğer annelerinin göz yaşı dökmesini istemediklerini belirterek, anadilde konuşmanın kanuni hukuki olarak ve doğal olarak hakları olduğunu ifade etti. Geylani,"Hakkari ve bazı ilçelerde çocuklar bir yürüyüşte kullanıldı. Bu yetmedi Çukurca ilçesinde akşamları obuz topları kullanılarak azı evler zarar gördü gibi hamile bayanlar da etkilendi. Bununla ilgili meclise gen soru önergesi verdim. Evleri zarar görenlere yardımların yapılacağı bize söylendi. Askerler tek dil tek bayrak yürüyüşlerini yaptılar. Zaten bizde bunu istiyoruz. Medyaya çıkan emekli albaylar ise Kürtlere inkar etmekle hata yaptıklarını söylediler.

Emekli olan albaylar da sonrada bunun farkına varacaklardır. Bazı medya gurupları da askerliğe soyunmuşlardı. Bölgede kimyasal silahlar atıldı. Neden bunun üzerinde durmadılar. Sorun sınır ötesinde değil ülke içindedir. Bunu ülke içinde çözmemiz gerekir. Ayrıca özelikle AKP, CHP ve MHP'ye verilen oylar birer bomba, tank ve mermidir. Onlara verilen oylar en kısa zamanda geri alınacaktır. Bu ülkenin topraklarında patlayan bombalar ülkenin geleceğine zarar vermektir. Silahların susmasını ve yerini barış ve kardeşliğin gelmesini istiyoruz. Kürt sorunu çözümü ABD'de değil Türkiye'de dir. Bazı siyasilerin düğmeye basmasıyla birlikte değişik illerdeki parti bürolarımızın kurşunlanmasına neden oldu. DTP'ye kapatma davası açıldı. Geçmiş zamandan günümüze kadar 6 partimiz kapatılmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur. Partimizi kapatanların çirkin yüzlerini göstermektedirler" dedi.

DTP EŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MARDİN MİLLETVEKİLİ EMİNE AYNA

DTP eş Genel Başkan Yardımcısı Mardin Milletvekili Emine Ayna, Sayın Öcalan'ın üzerindeki hukuksuzluğu kaldırmak Zorundadırlar. O Zaman Samimiyetlerine inanır ve onların yanında oluruz dedi.

Halka seslenen Milletvekili Ayna, Kürtçe bilmediğini belirterek halka Türkçe seslendi. DTP'yi kapatmaya çalışanlar ve bizi diğer partilerle karıştırmasınlar, DTP bir halk projesi hareketidir. Operasyonlar başladı askerler ve gerillalar yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ayna,"Bu halkın bize biçtiği rolü oynamak zorundayız. Biz bir süre önce AB'nin bizimle görüşerek PKK'ya ateşkes çağrısı yapın dediler. PKK ateşkese rağmen silahların susmasını istemeyenler bazı illerde bombalar patlattılar. Ateşkese rağmen operasyonlarda kimyasal silah atıldı. Askerliğe soyunan bazı basın gurupları neden bu kimyasal silahların atılıp atılmadığını yansıtmıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan baş komutan olarak helikopterle bazı illeri dolaştı. Yerel seçimlerde bu yaptıkları şamar gibi yüzlerine çarpacaktır. Son zamanlarda bize diyorlar ki Kürt sorununda bahsetmeyin ama seçimlerden önce bunu demiyorlardı. Şimdi inkar ediyorlar. Edi bese (yeter artık) onlara verilen bir cevaptır. Kürtlerin iradesi ortadadır. Neden onları görmemezlikten geliyorlar.

Çözüm istiyorsanız bu iradeyi kabul etmek zorundasınız.Yeres seçimler yaklaştı DTP'nin kapatılmasını gündeme getirdiler.Yerel seçimler yaklaştı DTP'nin kapatılmasını gündeme getirdiler. Bu halkı bir sefer kandırdınız. Silahları susturacak tek parti DTP'dir. Başbakan Erdoğan şehre gelip burada siyaset yapsınlar, sonra DTP'ye söylemedim dedi.Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi, dağdaki gerillaların evlerine dönmesini istiyoruz.Bu insanların yolunu açınki kendilerini özgürce ifade etsinler. Onların şehirde siyaset yapması için projeler ortaya koyun. Başbakan Operasyonların durması ölümlerin durması demektir. Sonrasında de Türkiye Cumhuriyeti hukuksuzluğu ortadan kaldırmalıdır. Bu halkın sesini duymak üzere Sayın Öcalan'ın üzerindeki hukuksuzluğu kaldırmak Zorundadırlar. O Zaman Samimiyetlerine inanır ve onların yanında oluruz" şeklinde konuştu. Konuşmalar esnasında Öcalan posterlerinin açılması ise dikkatlerden kaçmadı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 01.12.07, 22:56
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart

eet haberlerde izlemştm bnde sağl ateş
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006