KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 07.11.07, 13:08
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Oval Ofis'te esprili diyaloglar

Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Bush'u ziyareti sırasında, Oval Ofis'te ilginç diyaloglar yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan konvoy ABD saatiyle 13.05'de Beyaz Saray bahçesine girdi. Beyaz Saray önünde Kürt grupların Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesine karşı gösteri yapmaları nedeniyle heyetin girişi için daha öncekilerden farklı olarak Kuzeybatı kapısı yerine Güneybatı kapısı kullanıldı. Beyaz Saray protokol görevlileri tarafından karşılanan heyet önce Beyaz Saray şeref defterinin bulunduğu odaya alındı.

BUSH ESPRİLER YAPTI

Başkan Bush da Oval Ofis'e geçerek Başbakan'ı karşılamak için hazırlıklara başladı. Bush ile birlikte Oval Ofis'te Ulusal Güvenlik Danışmanı Steven Hadley, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Negroponte ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson yer aldı. Bush'un Oval Ofis'te Erdoğan'ı beklerken neşeli olduğu ve beraberindekilere espriler yaptığı görüldü.

"HEY BAKIN KİM VAR BURADA"

Erdoğan Oval Ofis'e girmeden önce heyete dönerek “Muhtemelen özel bir görüşme yapacağız” diyen Bush, ardından kapıya yöneldi. Kapıya yaklaşmakta olan Başbakan Erdoğan'ı görünce samimi bir şekilde “Hey, Bakın kim burda” dedikten sonra Erdoğan'ın elini sıkıp “Çok iyi görünüyorsun” dedi. Erdoğan da Bush'a tercümanı aracılığıyla “Sen de çok dinç görünüyorsun” dedi. Bunun üzerine Bush, “Umarım” diyerek odadakileri güldürdü.

‘GÜÇLÜ ORDUNUZ VAR'

Erdoğan'ın ardından Oval Ofis'e Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, girdi. Bush, Saygun'un omuzuna vurarak, “Çok güçlü bir ordunuz var” dedi. Bush, Erdoğan'ın ardından heyette en büyük ilgiyi Erdoğan'ın Dışilişkiler Danışmanı ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'a gösterdi. Bush, Bağış'ın omuzlarından tutarak “Çok iyi görünüyorsun, nasıl gidiyor?” dedi. Heyetin odaya girmesi ardından Başbakan Erdoğan'a yönelen Bush, “Ben bire bir görüşme yapmayı öneriyorum?” dedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan da “İsabetli olur'yanıtını verince Türk heyeti dışarı çıktı. Görüşmede çevirileri Dışişleri Bakanı Ali Babacan yaptı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
anything





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006