KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.10.07, 19:27
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Polis Sireni Abdullah Gül'ü çileden çıkaran soru

Barzani: PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz.
Talabani: Türkiye'ye kedi bile teslim etmeyiz.
Abdullah Gül: Bana bu kişilerle ilgili bundan sonra soru sormayın.

Talabani ve Barzani’den PKK’ya ortak çağrı

Irak Devlet Başkanı Talabani PKK’ya silah bırakması için yaptığı çağrıyı yineledi; Kürt Özerk Yönetimi Başkanı Barzani de “Barışa yanaşmazsa biz de onları terörist olarak göreceğiz” dedi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Kuzey Irak’taki Kürt Özerk Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Selahaddin kentinde yaptıkları görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlediler.

Talabani, PKK’dan silah bırakmasını istedi; sorunları diyalog ve barışçıl yollardan çözülmesinden yana olduklarını kaydetti.

Ankara’dan da Türk ordusunun sınırötesi operasyona girişmemesini isteyen anlaşmaya uymasını talep eden Talabani, gerilimi yatıştırmak için her türlü çabayı gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini, Salı günü Dışişleri Bakanı Ali Babacan’la görüşmeyi planladıklarını kaydetti.

Barzani ise, PKK ile Türkiye arasında bir savaş çıkmasını istemediklerini, ama eğer olursa bu savaşta taraf olmayacaklarını söyledi.

BARZANİ: BARIŞA YANAŞMAZSA TERÖRİST DERİZ

Hangi taraftan olursa olsun, Kürt bölgesine yönelik bir saldırı halinde meşru müdafaa hakkını kullanacaklarını vurgulayan Barzani, gazetecilerin, “Hem ABD hem Türkiye PKK’yı terör örgütü olarak görüyor. Siz nasıl görüyorsunuz?” sorusu üzerine ise şunları söyledi:

“Barış arayışları var. Eğer PKK bu barış çağrılarını geri çevirirse biz de onları terörist olarak göreceğiz. Türkiye ile iyi ilişkiler ve iyi komşuluklar içerisinde olmayı istiyoruz. Ama olası bir sınır ötesi harekat ve bize karşı bir saldırı yapılırsa biz de meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız.”

TALABANİ: TÜRKİYE'YE KEDİ BİLE TESLİM ETMEYİZ

Selahaddin kentinde Mesut Barzani ile toplantı yapan Devlet Başkanı Celal Talabani, Türkiye’nin istediği PKK elebaşlarının teslim edilmesinin gerçekleşmeyecek bir hayal olduğunu’ söyledi.

Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'ne bağlı ‘Peyamner’ isimli internet sitesinin haberine göre Talabani, “PKK liderleri Kürdistan’ın yüksek dağlarında saklanmış durumda, Türk ordusu tarafından yakalanamayan bu liderleri biz nasıl yakalayabiliriz. Bu bir hayaldir” dedi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, savaş değil barış istediklerini anlatırken, “Sorunların barış yoluyla çözüme kavuşmasını istiyoruz. Bu bizim duruşumuzdur ve de açıktır” dedi. Bir

gazetecinin Türkiye’nin teslim edilmesini istediği PKK’nın elebaşlarına ilişkin sorusu üzerine, “Biz hiçbir Kürdü Türkiye’ye teslim etmeyiz hatta bir kediyi bile” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Zaman diplomatik görüşme ve diyalog zamanıdır. PKK’ya silah bırakmasını, siyasi ve sivil çalışmalar yürütmeleri çağrısında bulunduk. Bunun aksi durumda Irak Kürdistanı’nda kalmasınlar ve bizim için sorun yaratmasınlar. PKK liderleri bizim elimizde değil ki Türkiye’ye teslim edelim. PKK, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki yüksek ve içine girilmesi zor dağlarda bulunuyor. Onlara ulaşmak mümkün değil. Türkiye bu teknolojik askeri gücüyle PKK'yı kontrol edemiyor biz de kontrol edemeyiz.”

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Türkiye’nin Irak ile imzaladığı ve sınırları ihlal etmeyeceğine dair anlaşmaya saygı göstermesi çağrısında bulunurken, konuyla ilgili olarak Pazartesi veya Salı günü Türkiye Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir araya geleceğini söyledi.

GÜL SERT ÇIKTI: BANA BU KİŞİLERİ BUNDAN BÖYLE SORMAYIN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'de 12 askerimizin PKK terör örgütü tarafından şehit edilmesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Türk milleti kararlıdır, bu iş bitecektir. Irak terörü çözemezse PKK'yı yok etmek hakkımızdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörün kararlılık ve akıllılık gerektiren bir mücadele olduğunu belirterek, "Güvenlik birimlerimizin hepsi büyük bir fedakarlık içindedir. Topyekün bir mücaedele için devletimiz ve milletimiz seferber olmuştur" dedi.

Referandum için memleketi Kayseri'ye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, havalimanında Hakkari'de şehit düşen askerlerimizle ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle dedi:

"Bu acı şehitlerimizin aile bağları ile değil, tüm Türk milletinin acısıdır. Hepsine Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Çatışmalar halen devam etmektedir. Milletimiz şundan emin olmalıdır ki millet teröre karşı beraberdir. Terörle mücadele uzun suluklu bir mücadeledir. Kararlılık ve akıllılık gerektiren bir mücadeledir. Güvenlik birimlerimizin hepsi büyük bir fedakarlık içindedir. Topyekün bir mücaedele için devletimiz ve milletimiz seferber olmuştur."

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Benim muhatabım Musut Barzani benim muhatabım dağil. Bakın size bir şey söyleyeyim, bana bu kişilerle ilgili bundan sonra sorular sormayın. Benim muhataplarım bellidir" dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 21.10.07, 21:34
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Standart

barzanın ve talabanının taaaaaaaaa
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 21.10.07, 21:41
ayten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 08.12.06
Kadın
Mesajlar: 3.127
Teşekkürler: 17
Üyeye 96 kez teşekkür edildi
Standart

barzani talabani kim oluyo çok konuşmasınlarr
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 21.10.07, 21:51
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Standart

ayten yksa dover onları
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 24.10.07, 17:23
ayten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 08.12.06
Kadın
Mesajlar: 3.127
Teşekkürler: 17
Üyeye 96 kez teşekkür edildi
Standart

evt döverim
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 24.10.07, 18:00
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart

nefret ediorm bu barzani ve talabni şerefsizlernden
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006