KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.10.07, 17:30
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Kızgın İzmir'de patlamalar: 1 ölü, 9 yaralı

İzmir'de 3 saat arayla meydana gelen bombalı saldırılarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı.
İLK PATLAMA ALIŞVERİŞ MAĞAZASININ ÖNÜNDE

İzmir'in Buca ilçesinde çöp bidonu yanına poşet içinde bırakılan bomba patladı. Olayda 2 kişi yaralandı.

İzmir'in Şirinyer semtindeki bir alışveriş mağazası önünde meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı ilk patlamanın görgü tanığı, temizlik işçisinin çöp bidonunu mağaza önüne doğru sürüklediğini, bombanın otobüs durağında patlaması halinde o sırada durakta bekleyen çok sayıda öğrenci olduğunu öne sürdü.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü ve plastik çöp bidonunu yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, ''Bu sırada patlama oldu. Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp
bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu opmuştu. Eğer durakta patlasaydı orada çok talebe vardı'' diye konuştu.

Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir
kişiyi gördüklerini anlattı.

YARALILARIN DURUMU


Ege Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisine kaldırılan temizlik işçisi Mustafa Özşefik'in ameliyata alındığı belirtildi.

Hastane yetkilileri, Özşefik'in kolunun kopan bölümünün yerine dikilemediğini, ayrıca bacaklarında da ciddi yaralar bulunduğunu
belirtti.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan diğer yaralı Metin Fayat'ın da bacağında kırıklar bulunduğu, tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

PATLAYICININ TÜRÜ

Patlamanın meydana geldiği yerin yakınında bulunan bir simit büfesinin camları kırıldı. Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen uzman ekipler,
bölgeyi güvenlik kordonuyla çevirdikten sonra büyük bir titizlikle geniş bir alanda patlayıcıya ait parçalar topladı.

Emniyet yetkilileri, ilk belirlemelere göre, patlayıcının A4 ya da C4 olduğunu tahmin ettiklerini, ancak miktarının fazla olmadığını belirtti.
Patlamanın kaldırımın caddeye yakın olan kısmında olması, çevrede yakın bina bulunmamasının, maddi hasarın boyutlarının büyümesini engellediği
belirtildi.

ÇAPKIN: İNCELEMEYİ HASSASİYETLE SÜRDÜRÜYORUZ

İzmir Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın, Şirinyer'de patlamanın meydana geldiği alışveriş merkezinin önünde, inceleme yapan ekiplerden bilgi aldı.

Gazetecilerin sorusu üzerine, konuyla ilgili incelemenin devam ettiğini belirten Çapkın, şunları söyledi:

''Alışveriş merkezinin önündeki çöp sepetine konulmuş bir patlayıcının infilak etmesi sonucu, iki vatandaşımız yaralandı. Birisinin hayati tehlikesinin bulunduğunu öğrendik. İncelemeyi hassasiyetle sürdürüyoruz.''

Çapkın, bombanın türü konusundaki sorular üzerine ise bunun, laboratuvar incelemesinin ardından netlik kazanacağını söyledi.

3 SAAT SONRA İKİNCİ PATLAMA

Şirinyer'de sabah saatlerinde ilk patlamanın meydana geldiği alışveriş mağazasının yakınındaki halı satış mağazası ve eczanenin önünde bir patlama daha oldu. Patlamada bir kişi öldü, dokuz kişi yaralandı. Bir motosiklete konulan bombanın patlamasıyla yaralananlar, şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Buca İlçesi Şirinyer semtinde patlamaların olduğu yerde incelemelerde bulundu.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan bilgi alan Gönül, şu bilgileri verdi:

''Bugün İzmir'de iki patlama meydana geldi. Birisi, saat 07.30'da diğeri 11.00'da. Olay yerleri arasında 100 metre mesafe var. Sabah çöp bidonuna konulan bombanın patlaması sonucu bir temizlik görevlisi kolunu ve bacağını kaybetti. Burada ise motosikletin üzerine bırakılan patlayıcı, 1 kişinin ölümüne neden oldu. Yaralıların durumu ağır değil. Bir temizlik görevlisinin görev yaparken organlarını kaybetmesi hepimizi üzdü. Atilla Eraslan'ın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk ailesine baş sağlığı diliyoruz.''

EVLİLİK HAZIRLIĞINDAKİ ERASLAN YAŞAMINI YİTİRDİ

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde meydana gelen patlamada ölen kişinin milli piyango satıcısı değil, halı mağazasında çalışan Atilla Eraslan olduğu belirlendi.

Alınan bilgiye göre, patlamada hayatını kaybeden, başlangıçta milli piyango satıcısı olduğu söylenen Atilla Eraslan'ın (29) halı mağazasında
çalıştığı tespit edildi.

Eraslan'ın kısa süre önce askerden döndüğü, 2 ay önce halı mağazasında çalışmaya başladığı öğrenildi.Ailenin tek çocuğu olduğu bildirilen Eraslan'ın evlilik hazırlığında olduğu belirtildi.

YARALILARIN İSİMLERİ

Vali Cahit Kıraç da patlamada yaralananların Arif Abay, Cemal Özdemir, Mehmet Oktay Ömer, Fatma Ercan, Nihat Gündoğdu, Muammer Sağır, Rezzan Çetin, Gizem Turan Yılmaz ve Batuhan Doldur, olduğunu bildirdi. Bu kişilerden Muammer Sağır ile Rezzan Çetin'in psikolojik travma nedeniyle hastaneye başvurduğu belirtildi.

VALİ ÇAPKIN: BOMBALAR DÜN GECE YARISI BIRAKILMIŞ

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise bombaların bulundukları yere dün gece yarısı bırakıldığını bazı kamera kayıtlarından tespit ettiklerini
bildirdi.

İkinci patlamanın, halı mağazası önünde bulunan motosikletin selesine konulan bomba sonucu meydana geldiğini belirten Çapkın, ''Motosikletin
çalıntı olduğunu belirledik. Zaman ayarlı plastik patlayıcı olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili incelemeler sürüyor'' dedi.

Diğer yandan olay yerinde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Bazı vatandaşlar evlerin
balkonlarına Türk Bayrağı astı.Patlamalar nedeniyle civardaki çok sayıda evin camı kırıldı.

İKİ KİŞİ ARANIYOR

İzmir'in Buca ilçesinin Şirinyer semtinde, ikinci patlamanın, kaldırıma bırakılan motosikletin arka koltuğundaki pakette bulunan bombanın infilak etmesi sonucu meydana geldiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde 2 kişinin yaralandığı ilk patlamanın meydana geldiği alışveriş mağazasının yakınındaki halı satış mağazası ve eczanenin önündeki ikinci patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

Olayın ardından patlamanın meydana geldiği bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi, çevre güvenliğini alarak, vatandaşları uzaklaştırdı.

Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, olayı yaşayan bazı vatandaşların sinir krizi geçirdikleri görüldü.

Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı uzman polislerin yaptığı ilk incelemede, halı satış mağazası ve eczanenin önüne park edilen bir motosikletin arka koltuğundaki paket içinde bulunan bombanın infilak etmesi sonucu
patlamanın meydana geldiği belirlendi. İlk incelemelere göre, bombanın zaman ayarlı ve parça tesirli olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

POLİS EKİPLERİ ALARMDA

Olay yerindeki görgü tanıklarının bilgisine başvuran polis ekipleri,üzerinde bombalı paket bulunan motosikleti kaldırıma bırakan 2 kişinin eşkalini tespit etti.Polis ekipleri, eşkalleri belirlenen iki şüphelinin yakalanması için bölgede geniş çaplı uygulama başlattı.

ŞÜPHELİ PAKET İHBARLARI

Bu arada Buca'nın çeşitli yerlerinden beş şüpheli paket ihbarı yapıldıı. Paketlerin hepsi de fünyeyle patlatıldı ve bomba olmadığı anlaşıldı. Olay yerine toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atarak teröristleri protesto etti.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 02.10.07, 17:34
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart

2.patlamayı kimya dersindeyken duyduM.Bunu yapanların Allah belalarını versin
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 02.10.07, 18:24
PuNcy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 25.01.07
- 32
Mesajlar: 1.274
Teşekkürler: 0
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart

ayy marmarstede patlamştı çok kötü bişi ya gerçekten...
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 02.10.07, 23:40
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Standart

eet ya bn de duydm çk feci ya kahretsn böylelrni böylesne acılra sebet olmaya nasl cesret ediyolr bu gerizekallar ya
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006