KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.09.07, 20:39
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Terör örgütü 11 yaşındayken kaçırdı

Terör örgütü PKK kampında yapılan iğneden saçları dökülen kadın terörist, Diyarbakır'da tutuksuz olarak yargılandığı duruşmaya başörtüsüyle katıldı.

Terör örgütü PKK'dan 2 yıl önce kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan ve hiçbir silahlı eyleme katılmadığı için Pişmanlık Yasası'ndan yararlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Meryem Şengel'in yargılanmasına devam edildi. PKK kampında yapılan iğne nedeniyle saçları dökülen Şengel, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başörtüsü takarak katıldı. Sanık Şengel, savunmasında 11 yaşındayken zorla kaçırıldığını belirterek, ''Ben ve akrabam olan Adalet, köyün dışında hayvan otlatıyorduk. Gelip bizi zorla kaçırdılar. Daha çocuktuk. Kampta bir yıl kaldıktan sonra bana bir iğne yaptılar. O iğne nedeniyle saçlarım döküldü. Şu anda başımda hiç saç yok. O nedenle başörtüsü takıyorum'' dedi.

Sanık Şengel, mahkeme heyetinden ağabeyi Mehmet Şengel ve beraberinde kaçırılan akrabası Adalet Tanyeli'nin ağabeyi Ali Tanyeli'nin tanık olarak dinlenmesini istedi. Şengel'in ağabeyi Mehmet Şengel ise ifadesinde, kız kardeşi Meryem ve akrabası Adalet'in 11 yaşındayken terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını söyleyerek, ''Yıllarca onları aradık, ancak ikisinin de izine rastlayamadık. 2004 yılında kız kardeşim bana telefon açarak durumu anlattı ve gelip onu almamı istedi. Bende Irak'ın kuzeyine gittim. Orada kamptan kaçan kız kardeşimle buluşup Türkiye'ye geldik'' diye konuştu.

Şengel ile birlikte kaçırılan Adalet Tanyeli'nin ağabeyi Ali Tanyeli de, terör örgütünden kaçan kız kardeşinin yargılandığı Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildiğini söyledi.

Mahkeme, dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 27.09.07, 09:42
MaeSTRoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 30.05.07
Erkek - 34
Mesajlar: 1.629
Teşekkürler: 0
Üyeye 6 kez teşekkür edildi
Standart

way beahhhh
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006