KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 19.09.07, 14:58
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Eylemin ‘birinci’ zanlısı öğrenci yakalandı

Emnİyet Müdürlüğü, Kurtuluş’taki otoparkta bulunan 602 kilo patlayıcı yüklü minibüsle ilgili düğümü çözecek çok önemli bir fırsat yakaladı

11 Eylül’de Rocky adlı dedektör köpeğin bulduğu bomba yüklü Vito marka araç eylem gerçekleştirilmeden etkisiz hale getirilmişti. Araçta, bomba düzeneğinin bir parçası olarak kullanılan üç cep telefonunu bulan ve bütün araştırmalarını bu üç telefon üzerinde yoğunlaştıran polis, telefonların imei numaralarıve SIM kartlarından haraketle Ankara, Van, Diyarbakır ve Kars’ta operasyon düzenledi. Ankara’da, ele geçirilen SIM kartlarından birinin sahibi olan Alparslan Özkan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda zanlı gözaltına alındı.

Kilit ismin adını verdi
Cuma günü gözaltına alınan ve daha önce defalarca PKK’nın propagandasını yürütmekten defalarca gözaltına alınan Özkan, sorguda, SIM kartı Eskişehir Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde bilgisayar eğitimi alan İdris N. adlı bir öğrencinin adını verdi.
Önceki gün tutuklanan Özkan’ın, verdiği ifadesinde, “İdris N. ile 7 ay önce Eskişehir’de Gençlik Kültür Merkezi’nde tanıştık. Ankara’daki son görüşmemizde ’tak konuş’ sisteminde hat bulabilir miyiz’ diye sordu. Bir iki yere gönderdim, bulamadığını söyledi. Ben de kendi hattımı verdim. ’Güvenilir mi, senin üzerine mi kayıtlı’ diye sordu. Ben de ’Evet’ dedim. Daha sonra da kendisini hiç görmedim” dediği öğrenildi. Özkan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özkan’ın verdiği bu bilginin ardından polis Diyarbakır doğumlu olan İdris N. adlı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Bilgisayar Bölümü ikinci sınıf öğrencisinin yakalanması için talimat verdi. Emniyet, İdris N.’nin 2005’ te bazı eylemlerinden tutuklandığı ve 6 ay cezaevinde kaldığını belirledi. Polis İdris N.’nin Eskişehir’deki aynı üniversiteden 4 ev arkadaşını da gözaltına aldı. “İdris N. iki gün önce geldi ve üniversitedeki kaydını yeniletip buradan ayrıldı” diye ifade veren ev arkadaşları çıkarıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu yeri belirlenen İdris N. önceki gece Eskişehir’den ayırılıp otobüsle başka bir ile giderken kıskıvrak yakalanıp göz altına alındı. Sinirli tavırlarıyla polise karşı çıkan İdris N. Ankara Emniyeti’ne götürüldü.

Susmak istedi
Sorguya alınan İdris N., polisin yöneltiği soruları yanıtsız bıraktı. İdris N.’nin susma hakkını kullandığı öğrenildi. Ele geçirilen dökümanlarda İdris N.’nin ailesinden bazı isimlerin PKK’nın dağ kadrosunda yer aldığı belirlendi. Öte yandan emniyet İdris N.’nin DNA testi için mahkemeden izin istedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006