KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 19.03.07, 17:08
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Ölüme giderken uyuşturulmayı reddetti

Ölüme giderken uyuşturulmayı reddetti
Metin Güneş/CNN TÜRK/Londra

Pakistan polisi tarafından yapılan sorgulamalarda, Wall Street Journal muhabiri Daniel Pearl'ün ölüme ne şekilde gittiği ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Pearl'ün boğazı kesilmeden önce uyuşturulma önerisini reddettiği belirtiliyor.
Pearl, Ocak 2002'de Karaçi'de kaçırılmıştı.
Polis nezaretinde bulunan Pakistanlı militanlardan elde edilen bilgiye göre, Arap militanlar Pearl'ü boğazını kesmek üzere Pakistanlılardan devraldığında, Pearl olan biten herşeyin farkındaydı.
Pearl'ün öldürülme anını gösteren ve internet üzerinden yayınlanarak tüm dünyada izlenen video filmin de aslında birkaç dakika önce olmuş bir olayın yeniden canlandırılması olduğu anlaşıldı.
Kameramanın hata yapıp ölüm anını kaçırması üzerine, Pearl'ün katilleri muhabirin başını gövdesinden ayırmadan önce kesme anını yeniden oynadılar.

En az 12 kişi gözaltına alındı
Bu açıklamalar soruşturmayı yürüten Pakistanlı polis yetkililerini kızdırdı. Pakistan polisi bu itiraflardan sonra 38 yaşındaki gazetecinin kaçırılıp katledilmesiyle ilgili olmasından şüphelenilen en az 12 kişiyi daha gözaltına aldı.
Şu ana dek Pearl'ün ölümüyle ilgili tek dava İngiltere doğumlu El Kaide teröristi Ahmed Ömer Said Şeyh aleyhine açıldı. Şeyh adam kaçırma ve Amerikalı gazeteciyi öldürmeye karışmak suçundan hüküm giydi.
Kaçırma olayını planlayan kişi olduğu da anlaşılan Şeyh'in, Pearl'e tuzak kurarak kaçırılmasını sağladığı belirtiliyor. Buna göre Şeyh, aşırı uç bir Müslüman liderle röportaj yapmak isteyen Pearl'ü böyle bir kişiye götürebileceğini söyledi.
Pearl'ü aşırı militanlara götürecek olan kişi ile tanıştırmak amacıyla bir randevu düzenlendi. Bu randevuya giden Pearl ortadan kayboldu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006