KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 19.03.07, 09:05
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Barış ayaklanması

Barış ayaklanması
ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Irak'ı işgalinin 4. yıldönümü nedeniyle küresel protesto gösterileri düzenleyen on binlerce kişi işgalin bitmesini istedi


DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Irak'ı işgalinin 4. yıldönümünü nedeniyle dünyanın dört bir yanında "ABD'yi ve savaşı protesto gösterileri" düzenleniyor. On binlerce kişinin katıldığı gösterilerde savaş karşıtları, "işgalin derhal son bulmasını" istedi.
Irak'ın işgal edildiği 20 Mart tarihine birkaç gün kala, önceki gün ABD'nin başkenti Washington'da toplanan binlerce savaş karşıtı, üzerinde "ABD Irak'tan şimdi çık" yazılı sarı ve siyah pankartlarla Pentagon'a yürüdü. Beyaz Saray'dan birkaç sokak ötedeki Vietnam Savaş Anıtı'nın yanından başlayan yürüyüş sırasında göstericilerin, "Bugüne dek gelen en kötü diktatörler: Napoleon, Hitler ve Bush" yazılı pankartlar taşıması dikkat çekti.
İspanya: Sol kanattaki partilerin çağrısıyla düzenlenen savaş karşıtı protestolara on binlerce kişi katıldı. Başkent Madrid'in sokaklarını dolduran savaş karşıtları, savaşın, şiddetin sona ermesini, Irak'ın işgalinin son bulmasını ve Guantanamo'nun kapatılmasını istediler.
Japonya: Başkent Tokyo'da yaklaşık 2000 kişinin bir araya geldiği gösteride protestocular, "Savaşa Hayır", "Irak'ta insan öldürme", "Kahrolsun Bush" yazılı pankartlar taşıdı.
Malezya: Başkent Kuala Lumpur'da bir grup, ABD Büyükelçiliği önünde yaptığı gösteride Irak Savaşı'nı sloganlar ve konuşmalarla protesto etti.
Şili: Aralarında aşırı solcu devlet başkanı adayı Tomas Hirsch'in de bulunduğu savaş karşıtları, Santiago'daki büyük meydandan ABD elçiliğinin önüne kadar yürüyerek burada işgali protesto etti.

milliyet
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006