KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 17.03.07, 09:11
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Talking pKk ya bak yattığı yere bak'!!

pKk ya bak yattığı yere bak'!!
Associated Press"in tüm üyelerine duyurduğu habere göre PKK, Türkiye ile sözde barış görüşmelerine hazırmış. Ancak bir şartla:
17 Mart 2007 Cumartesi 07:40
PKK bir şartla görüşmeye hazırmış

Dünyanın önde gelen ajanslarından Associated Press"in tüm üyelerine duyurduğu habere göre PKK, Türkiye ile sözde barış görüşmelerine hazır. Ancak bir şartla:

Associated Press"in görüştüğü PKK"lılar Türkiye"nin “barış masasına” PKK"nın şartlarını kabul ederek oturmasını istiyor. Bu isteklerin başında da “Kürt milli kimliğinin tanınması” geliyor.

Haberin ayrıntıları bir hayli ilginç. Kandil dağındaki PKK"lıların “Türkiye"nin tehdidini duyduktan sonra eğitimlerimiz hızlandırdık” şeklindeki açıklamalarına yer verilen haberde, “Kendimizi koruyacak kadar gücümüz var” dendiği belirtiliyor.

Haberde PKK"lı militanların açıklamalarına da yer veriliyor. Bir PKK"lının sözleri Kuzey Irak yönetiminin ve Amerika"nın PKK"ya bakışını ortaya koyuyor. Bir militan yaptığı açıklamada “Şu anda Iraklı Kürt liderler Türkiye"nin Irak"a girmesine karşı. Talabani ve Barzani"nin ikisi de bu ihtimale karşı sert çıkıyorlar” diyor ve ekliyor: “Biz Amerika ve Avrupa ile bu sorunun çözümü için birlikte çalışmaya hazırız. Ayrıca kendi kaderini tayin hakkı Ortadoğu"da silah kullanılmadan da elde edilemiyor!”
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006