KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 17.03.07, 08:52
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Türk karı-koca ABD’de ırkçı şoförü kovdurdu 17 Mart 2007

Türk karı-koca ABD’de ırkçı şoförü kovdurdu 17 Mart 2007




ABD’nin Orlando Kenti’nde turistik şehir turu sırasında Müslümanları aşağılayıcı espriler yapan otobüs şoförü, Türk karı-kocanın şikayeti üzerine işten atıldı.

Orlando Sentinel Gazetesi’nin dünkü sayısında yer alan habere göre 5 Mart’ta yaşanan olayda, Hilal Nakiboğlu İşler ve eşi Volkan İşler’in bindiği, I-Ride şirketine ait tur otobüsünün şoförü, dahili hoparlörden yolculara hem çevre hakkında bilgi vermeye hem de fıkralar anlatmaya başladı. Önce bir "aptal sarışın" fıkrası anlatan şoför, sonra "Herkese eşit biçimde hakaret ederim" diyerek, sözü Müslümanlar’a getirdi. Müslümanlar’a, başlarına taktıkları sarık ya da örtülerinden dolayı ABD’de "havlu kafa" dendiğini söyleyen şoför, ardından kelime oyunu yaparak Müslümanlar’a "b.k kafa" dedi.

UYARIYA ALDIRMADI

Bu sırada otobüs yolcuları kahkahayla gülerken, İşler çifti şoförün yanına gidip Türk ve Ortadoğulu olduklarını, Müslümanlar’a bu şekilde hakaret edemeyeceğini söylediler. Volkan İşler’in, "Birisi senin hakkında böyle konuşsa ne yaparsın?" diye sormasına rağmen şoför bu tepkiye aldırmadı ve üstüne üstlük İşler’i taklit edip, aksanıyla alay etti.

AYNI GÜN KOVULDU

İşler Çifti, turun ardından otobüs firmasına e-posta yazarak durumu protesto etti. Ancak firmadan bir hafta boyunca ses çıkmadı. Bunun üzerine Hilal İşler, şirkete 13 Mart günü yeniden bir e-posta attı, mesajların kopyalarını da Florida medyasına dağıttı. Bir gün sonra otobüs firması, olayla ilgili kamera ve ses kanıtı olmamasına rağmen Hilal İşler’in ifadesine ve olayı yorumlayışına inandıklarını ve şoförün işine son verildiğini bildirdi. "Orta yaşlı ve beyaz" diye nitelenen şoförün kimliği açıklanmadı.
hürriyet
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006