KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.03.07, 12:01
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Ermeni tasarısına 'ağır toplar' da destek verdi

Ermeni tasarısına 'ağır toplar' da destek verdi

Bush Yönetiminin yoğunlaşan uyarılarına karşın ABD Senatosu’na yeni bir Ermeni tasarısı sunulması dikkat çekti. Bu arada, tasarıya imzası ile destek veren 21 senatörün arasında Edward Kennedy, John Kerry ve Joseph Lieberman gibi "ağır toplar" da bulunuyor. Ancak Hillary Clinton, Barack Obama ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Biden, imza atmadı.
Temsilciler Meclisi’nden sonra Senato’ya "Ermeni soykırımıönı tanıyan bir karar tasarısı sunuldu. BBC, bu konudaki haberinde tasarının, Demokrat Senatör Richard Durbin ve Cumhuriyetçi Senatör John Ensign tarafından sunulduğuna, Durbin’in Demokrat Parti’nin Senato’daki ikinci ismi olduğuna dikkat çekti.
Bu arada, 100 üyeli Senato’nun 21 üyesi, tasarıya imzası ile destek verdi. İmzası ile destek veren Senatörlerin arasında 2004 yılında Demokrat Parti’nin başkan adayı olan John Kerry, Edward Kennedy ve Joseph Lieberman da bulunuyor.
Buna karşın, Demokrat Parti’nin önde gelen başkan adayları Hillary Clinton ve Barack Obama ile Senato’nun güçlü Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Joseph Biden ise tasarıya imza atmadı.
Senatör Durbin, tasarıyı sunarken de Ermeni olaylarını "20. yüzyılın ilk soykırımı" olarak nitelendirdi ve ABD’nin bu konuya ilgili gerçeği "açıkça" dile getirmesi gerektiğini savundu. (ANKA)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006