KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.05.11, 23:16
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni İşte aranan yeni "1 numara"

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

FBI internet sitesine "en çok aranan teröristler" listesini yeniledi.
Haberin fotoğrafları

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), El Kaide lideri Usame bin Ladin'in bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonda öldürülmesinin ardından "en çok aranan teröristler" listesini yeniledi.

FBI'ın internet sitesinde Bin Ladin'in fotoğrafının altına, kırmızı bir bant üzerine beyaz yazıyla "deceased" (öldü) yazıldı.

Bin Ladin'in listeden çıkarılmasıyla birinci sıraya, "ABD’de doğan ve sonradan Müslüman olan El Kaide sözcüsü" Adem Yahya Gadahn yükseldi.

İkinci sırada, California'da 2003'te düzenlenen bombalı saldırıların düzenleyicilerinden olduğu düşünülen Daniel Andreas San Diego yer aldı.

Bin Ladin'in yardımcısı Eymen El Zevahiri ise üçüncü en çok aranan terörist oldu. El Zevahiri'nin başına konulan ödül 25 milyon dolar.

SOLAK VE BASTONLU

FBI'ın internet sitesinde bin Ladin'in "solak ve baston taşıyan" bir insan olduğu ifade ediliyor.

El Kaide lideri hakkındaki suçlamalar ise şöyle: ABD dışındaki Amerikan vatandaşlarını öldürmek, ABD dışındaki Amerikan vatandaşlarını öldürmek için komplo yapmak ve bir federal tesise can kaybıyla sonuçlanan saldırı düzenlemek.

Ödül bölümünde iseAdalet Programı Ödülleri ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bin Ladin'in yakalanması ya da yargılanmasını doğrudan sağlayacak bilgi için 25 milyon dolara kadar ödül verileceği belirtiliyor.

DARÜSSELAM VE NAİROBİ SALDIRILARININ FAİLİ

Buna ilaveten Havayolu Pilotları Birliği ve Hava Ulaştırma Birliği'nin, bin Ladin için 2 milyon dolar ödül vaat ettiği de ifade ediliyor.

Sitede, bin Ladin'in 7 Ağustos 1997'de Tanzanya'nın başkenti Darüsselam ve Kenya'nın başkenti Nairobi'deki ABD büyükelçiliklerine düzenlenen ve 200'den fazla kişinin öldüğü saldırılardan arandığı, ayrıca El Kaide liderinin tüm dünyadaki diğer terör saldırılarının zanlısı olduğu belirtiliyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006