KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 28.01.11, 19:21
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Uzaylı varsa ne zaman bulunur?

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Uzaylı varsa 30 yıl içinde kesin buluruz Dünya dışında yaşam olup olmadığı ile ilgili uluslararası araştırmaları koordine eden SETI'den uzaylı yorumu
Uzay İstihbarat Araştırmaları Enstitüsü (SETI) yetkilileri gelişen teknolojiler sayesinde 30 yıl içinde gezegende bulunan 200 milyar yıldızı tarayabilecek kapasitede olacaklarını ve eğer uzayda yaşayan başka bir uygarlık varsa bunun sinyalini alabileceklerini söyledi.

California'daki SETI Mountain View Enstitüsü'nden Frank Drake, elli yıl önce Green Bank'ta iki yüz saat süren gözlem araştırmalarının bu yıl bir saatte yapılabildiğine dikkat çekti.

Scientific American dergisine konuşan ünlü araştırmacı Frank Drake "Tahminim, gezegende keşfedilmeyi bekleyen 10 bin uygarlık olduğu. Bu, birkaç milyonda bir yıldızın bir uygarlığa sahip olduğu anlamına geliyor. 30 yıl içinde sahip olacağımız teknoloji ile bunların hepsini inceleme imkânımız olacak" dedi. SETI'den Seth Shostak da "Eğer tahminlerimizde yanılırsak, uzayla ilgili bildiğimiz her şey yanlış demektir" yorumunu yaptı.
(Hürriyet)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006