KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 28.01.11, 19:16
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Yine Karadul'un intikam saldırısı

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Moskova'da 35 kişinin öldüğü havaalanı saldırısının biri kadın iki canlı bomba tarafından yapıldığı belirlendi.
Moskova'daki Domodedova havaalanında düzenlenen 35 kişinin öldüğü intihar saldırısının biri kadın iki kişi tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. "Karadul" lakabıyla bilinen kadın militanlardan olduğu sanılan bombacının yanındaki erkekle birlikte arka kapıdan alana girdiği kesinleşti.


Rusya'nın başkentini sarsan terör eyleminin detayları dün netleşmeye başladı. Moskova polisi tarafından yapılan açıklamada 35 kişinin ölümü ve 180'e yakın kişinin yaralanmasına sebep olan intihar saldırısının Kuzey Kafkas bölgesinden geldiği sanılan iki kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda eylemcilerden birinin kadın olduğu, birinin 4.5, diğerinin ise 2.5 kiloluk patlayıcı yerleştirilmiş yeleklerle havaalanına yolcu karşılama bölümünden girdikleri anlaşıldı.

Herhangi bir metal dedektörünün bulunmadığı kapıdan giren eylemciler daha sonra yolcu yakınlarıyla bagaj alanlar arasında çekilen ve sadece 2 polisin koruduğu ipi de kolayca aşarak bagaj alım bölümünün hemen karşısında yer alan Asya Cafe'nin önüne geldi. Ardından erkek olan eylemci "Hepinizi öldüreceğim" diye bağırdı. Bu sırada kadın eylemcinin de çantasını açtığı görüldü. Bu bombacıların tek parça halinde göründüğü son saniye oldu.

Kadın bombacıdan parça yok


Kadın eylemciden geriye küçük parçalar kalırken, erkek bombacının ise başı güvenlik yetkilileri tarafından olay yerinde bulundu. Bomba uzmanları tarafından yapılan incelemede patlayıcı çevresine bombanın öldürücü etkisini artırmak amacıyla çivilerin de yerleştirildiği, ölüm ve yaralanmaların büyük bölümünde vücuda saplanmış çiviler olduğu belirlendi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, havaalanındaki terörist saldırıyı düzenleyenleri bulup yargı önüne çıkarmak için gerekli her şeyin yapılması gerektiğini belirterek, "Bu eşkıyaların yuvaları ne kadar derine inşa edilmiş olursa olsun, mutlaka bulunup imha edilmeli. Bulundukları yerde imha edilmeliler" dedi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin de terörist saldırının "intikamının alınmasının kaçınılmaz" olduğunu söyledi.

"Hedef şehirler" demişlerdi
Rus istihbarat servisi FSB, Moskova metrosunda geçtiğimiz yılın Mart ayında gerçekleşen saldırının "Karadul" (Kocalarını Rus operasyonlarında kaybettikten sonra dul kalarak Çeçen direnişine katılan ve sadece siyah giyen kadın militanlar) lakaplı bir Dağıstanlı kadın militan tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatarak bu olayda da eylemcilerin Çeçen ya da Dağıstanlı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Terör saldırısında emri veren kişinin ise Çeçen direnişinin askeri lideri Doku Umarov olduğu belirtiliyor. İki kez Rus güçlerinin pususundan kurtulmayı başaran Çeçen komutan, daha önce sivilleri hedef alan saldırıları benimsemiyordu ancak 2010'da bu söyleminden vazgeçerek "Direnişimiz artık şehirlerimiz ve kasabalarımızla sınırlı olmayacak. Savaşı Rusya'nın kalbine taşıyoruz. Şehit bombacılar timi yeniden kuruldu ve Rus kentlerini hedef alacaklar" demişti.

SALDIRIDA ÖLENLERİN İÇİNDE TÜRK YOK
Rusya Dışişleri Bakanlığı saldırıda ölenlerin 8'inin yabancı ülke vatandaşı olduğunu kaydetti. Yetkili, ellerine ulaşan bilgiye göre Kırgızistan, Bulgaristan, Almanya, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan ve İngiliz vatandaşı 8 kişinin öldüğünü belirterek, "Almanya, Fransa, Slovakya, Özbekistan, Tacikistan ve Sırbistan vatandaşı olan 9 yaralı da hastanede tedavi görüyor. Yaralıların Moskova'ya gelmek isteyen yakınlarına vize desteğinde bulunacağız" dedi.

Metrodakiyle aynı tarz
Terörist saldırının tamamen Kuzey Kafkasya'daki saldırı yöntemleriyle örtüştüğünü savunan Rus yetkililer "Bu saldırı, 2004 yılında Moskova'da Rijskaya metrosundaki saldırı ve geçen yıl yine Moskova'daki iki metro istasyonuna yapılan bombalı saldırı ile birebir aynı şekilde yapılmış" dedi.
(Vatan)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006