KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.01.11, 17:14
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Dikkat! Gezdiğiniz siteler izleniyor

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bilgisayar mühendisleri, sitelerin basit bir programla ziyaretçilerinin geçmişte gezdikleri siteleri öğrendiklerini saptadı.

California Üniversitesi'nden bilgisayar mühendisleri yaptıkları araştırma ile internet casusluğunun kanıtlarını ilk kez ortaya koydu. En popüler 50 bin internet sitesini inceleyen araştırmacılar, sitelerin basit bir program koduyla, ziyaretçilerin geçmişte görüntüledikleri siteleri öğrendiklerini belirtti.

Araştırmacıların "Geçmişi koklama" ismini verdikleri özellik, internet tarayıcılarının sitelerle etkileşime geçerek kullanıcıların nereleri ziyaret ettiğinin kaydedilmesiyle gerçekleşiyor. Firefox, Internet Explorer'da bunu engelleyici bir programı bulunmazken, Chrome ve Safari'de otomatik korumanın mevcut olduğu bildirildi.

Yöntemin, özellikle reklam şirketlerinin müşterilerini izleyerek onlara daha farklı ürünler ve fiyat seçenekleri sunmaları amacıyla kullanıldığı aktarıldı. Araştırmacılar 500 sitenin ziyaretçilerin tarayıcı geçmişini incelediğini, bu sitelerden 46'sının internet casusluğu yaptığına dair kesin kanıtları olduğunu söylediler.

Bu yöntemi kullananlardan "Interclick" isimli reklam şirketi, kullandığı kodun tarama işlemine yaradığının farkında olmadığını savundu.
(Milliyet)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006