KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.01.11, 17:02
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Vatikan 'laikliğe' çattı!..

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Papa 16. Benedict, 2011'in ilk gününde din özgürlüğü temasına odaklandı.

AA

Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benedict, 2011'in ilk gününde Vatikan'da yaptığı her iki konuşmada da din özgürlüğü temasına odaklandı. Benedict, "Laiklik ve köktencilik, din özgürlüğünü tehdit ediyor" dedi.

Papa konuşmasında, bu yılın ekim ayında İtalya'nın Assisi kentinde farklıHristiyan cemaatlerin ve de diğer dinlerin temsilcileriyle bir araya gelmeyi arzuladığını da açıkladı.

Papa 16. Benedict, Katoliklerin "Tanrı'nın anası" diye niteledikleri Hazret-i Meryem'in anısına bugün Vatikan'da düzenlenen ayin sırasında okuduğu, "Dünya Barış Günü" mesajında, "Barışı tesis edebilmenin ayrıcalıklı yolu, din özgürlüğüdür" dedi.

Papa 16. Benedict, Angelus duasından sonra yaptığı konuşmada da dinözgürlüğüne geniş yer ayırdı. Laikliğin de kökten dinciliğin de din özgürlüğü açısından bir tehdit oluşturduğunu savunan Benedict, "Günümüzde, her ikisi demenfi nitelikte olan, birbirine zıt uçlardaki iki akıma tanık oluyoruz: Biri dini çoğu kez sinsice bir kenara itip özel yaşamla sınırlamak isteyen laiklik, diğeri ise dini herkese zorla dayatmak isteyen köktenciliktir" dedi.

Alman Papa, Polonyalı selefi 2. Jean Paul'ün Ekim 1986'da Assisi'd efarklı Hristiyan cemaatlerin ve diğer dinlerin temsilcileriyle birlikte düzenlediği toplantının, Roma Katolik Kilisesi tarafından "Dünya Barışı İçin Dua Günü" olarak kutlanmakta olduğuna da dikkati çekti.

Konuşmasında, üstü kapalı bir şekilde Mısır'daki saldırıya da değinen Papa 16. Benedict, "günümüz dünyasında dini hoşgörüsüzlüğün özellikle Hristiyanlara darbe indirdiği"ni ileri sürerek, dünya liderlerine din özgürlüğünü koruma hususunda icraata geçme çağrısında bulundu.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 02.01.11, 20:20
demmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 12.12.09
Kadın - 32
Mesajlar: 2.340
Teşekkürler: 624
Üyeye 218 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Vatikan 'laikliğe' çattı!..

ödevim için lazımdı.çok teşekkür ederim
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006