KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 29.12.10, 09:57
darkworld - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 12.02.10
Erkek - 34
Mesajlar: 946
Teşekkürler: 43
Üyeye 112 kez teşekkür edildi
Post Sahtesi Yapılamayacak Para!

Daha önceleri defalarca iddia edilse de sahtesi yapılması imkansız olan bir para henüz basılabilmiş değil. Ancak ABD'nin geliştirdiği son teknoloji bunu en sonunda gerçekleştirebilir.
28 Aralık 2010 - 13:53Yazı Boyutu:
Kalpazanlık olarak da anılan sahte para basma işi belki de paranın icadıyla aynı yaştadır. Kağıt paraların yaygınlaşması ile birlikte hızlanan sahte para işi günümüzde de hala tüm dünyada devam ediyor. Ekonomiye büyük zarar verebilen kalpazanlığın önüne geçmek için ülkeler para basarken artık teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmak istiyor. Bugüne kadar ülkeler ve kalpazanlar arasındaki mücadele sonu gelmez bir güreş gibiydi. Gizli işaretler, özel mürekkepler, taklit edilemediği iddia edilen renkler ve bunun gibi birçok önlem alınsa da kalpazanlar bunların hepsini kısa bir süre içinde aşıp gerçeğinden ayırt edilmesi neredeyse imkansız sahte paralar basmaya devam etti.
Şimdi ise kalpazanların önüne çok ciddi bir engel çıktı. Çok ince transistörlerle sarılacak paraların taklit edilmesinin neredeyse imkansız olduğu iddia ediliyor. ABD Hazinesi tarafından geliştirilen ve altın, organik moleküller ve alüminyum oksitten yapılan transistörler özel bir desen halinde kağıt paraların üzerini kaplayacak. Böylece kağıdın iki yüzeyinde 100 adet görünmez iz bulunacak. Bu izler sadece özel bir cihazla, paraya verilen 3 voltluk elektrikle görülebilecek. İzler çıkmazsa paranın sahte olduğu anlaşılacak. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006