KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.12.10, 15:45
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem İsrail’de büyük yangın: 40 ölü

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Uğur ERGAN/ANKARA 3 Aralık 2010

İSRAİL, kuzeydeki Hayfa yakınlarında dün çıkan ve 62 yıllık tarihinin en büyük doğal felaketi olan yangınla mücadele ediyor. Halen süren yangında, büyük çoğunluğu hapishane gardiyanlarını taşıyan otobüste bulunanlar olmak üzere eb az 40 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İSRAİL ALEV ALEV

Karmel dağlarında çıkan yangında 800 hektardan fazla alanın kül olduğunu söyleyen yetkililer, 3 hapishane ile birlikte 10 kasaba ya da köydeki 5 bin kişinin tahliye edildiğine işaret ettiler. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İtalya, Rusya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden yardım talebinde bulunurken birçok ülkenin ülkeye yardım göndermek istediği öğrenildi.
Türkiye’den 2 yangın söndürme uçağı
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, İsrail’de çıkan orman yangınına müdahale amacıyla Türkiye, iki yangın söndürme uçağı gönderdi. Hükümet yetkililerinden gelen, “WikiLeaks belgeleri konusunda en çok İsrail memnun” açıklamasının ardından yapılan bu yardımın “insani amaçlı” olduğu açıklandı. Erdoğan, İsrail’de çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği yangına Türkiye’den yardım gönderilmesi talimanıtını bizzat verdi. Dışişleri’nde yapılan değerlendirmeler sonucu bölgeye Çevre ve Orman Bakanlığı’na ait iki yangın söndürme uçağı gönderme kararı alındı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006