KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.11.10, 00:35
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Alarm! ABD bombayı biliyordu

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Taksim'de dün meydana gelen patlamanın ABD tarafından bilindiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul Taksim Meydanı dün tarihindeki 3’üncü canlı bomba eylemine sahne oldu. Sabah Çevik Kuvvet bekleme noktasındaki polis midibüsüne binmeye çalışan 35 yaşlarındaki erkek saldırganın elindeki bombalı çantayı patlatması sonucu 15’i polis 32 kişi yaralandı. Parçalanan canlı bombanın gövdesine bağladığı el butonlu düzenekli ikinci bir bomba bulundu. Ama bu ikinci bomba patlamadı.

AMERİKALILAR UYARILDI
Bu patlama ile ilgili konuşan organizatör Özcan Işık, çok önemli bir iddiada bulundu. Cumartesi gecesi Taksim’deki Rumeli Han’da Amerikalı davetlilerin de bulunduğu Halloween Party (Cadılar Bayramı) kutlaması yapıldığını anlatan Işık, Amerikalılardan sürpriz bir şekilde rezervasyon iptalleri geldiğini dile getirdi. Özcan Işık, şöyle konuştu: “Rumeli Han’daki Atölye’de, yabancı bir müşterimizin Cadılar Bayramı nedeniyle parti düzenleme talebi oldu. Cumartesi gecesine değin katılacakların rezerve talebi 30 kişiydi. Ancak, parti talebinde bulunan müşterimiz arayıp 12 iptal olduğunu ifade etti. Müşterimiz Amerikan Elçiliği’nin Amerikalıları arayarak ‘Taksim’de bomba patlayabilir’ uyarısında bulunduğunu söyledi.”

TERÖRİST EYLEMİ TAKİP ALTINDA YAPTI

Kanlı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın eylemini takip altında yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre polis, canlı bombayı 29 Ekim’de saldırı gerçekleştireceği ihbarı üzerine takibe aldı. Eylem 29 Ekim günü gerçekleştirilmedi. Polis de eylemin ne zaman yapılacağını tespit edemedi. Ve canlı bomba, dün sabah korkunç saldırıyı gerçekleştirdi. Öte yandan, ağustos ayında Kandil’de canlı bomba eğitimi alan biri kadın 3 teröristin, Kuzey Irak üzerinden Suriye’ye, buradan da mayınlı alanı kullanarak 4 Ağustos’ta Kilis’e geçtiği ihbarının alındığı belirtildi. Ancak, büyük şehirlerde eyleme hazırlandığı belirlenen teröristlerin izine rastlanamadı. Habertürk'ün haberine göre polis, Taksim’deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, bu teröristlerden biri olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006