KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 30.10.10, 04:03
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Bu kadarı İstanbul'a ağır geldi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Mustafa ÖZDABAK-Sefa KIDIK / DHA 30 Ekim 2010

Şiddetli yağış, kuvvetli poyraz ve TIR sürücüsünün ihmali önceki geceden itibaren İstanbullulara korku ve trafik çilesi yaşattı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde korkuluklara devrilen ve köprünün halatlarında asılı kalan 4 tonluk konteyner 14 saat sonra kaldırılabildi.

ŞİDDETLİ yağış ve rüzgarın etkisiyle, önceki gece 20.30 sıralarında, bir TIR’ın dorsesine yüklü konteyner, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde düştü. Tekstilkent’ten Haydarpaşa Limanı’na giden TIR’dan düşen konteyner, yolun kenarına kayınca, kazaya başka araçlar karışmadı. Savrulan 4 ton ağırlığındaki konteyner korkuluklara takıldı. Kazadan sonra TIR köprüden çekilirken, boş konteyner şiddetli rüzgar yüzünden kaldırlamadı. İstanbul’un yoğun trafiği, kazanın ardından içinden çıkılmaz hal aldı. Avrupa’dan Anadolu yakasına geçmek isteyen sürücüler, dört saate yakın trafikte kaldı.

Taşıması bile ayrı dert

Konteyner, rüzgarın azalması üzerine dün saat 10.45’ten itibaren köprüye gelen bir vinçle, TIR’a yüklendi. Ancak 10 dakika süren taşıma işlemi sırasında karşı yöndeki meraklı sürücüler yavaşlayınca Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişte uzun kuyruk oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisi Ömer Baylar, düşen konteynerin TIR’a sabitlenmediğinin ortaya çıktığını belirterek, büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi. Ömer Baylar, “TIR sürücüsü gerekli güvenlik önlemlerini almamış” dedi.

4 TONLUK KORKU

Konteyner, rüzgarın azalması üzerine dün saat 10.45’ten itibaren köprüye gelen bir vinçle, TIR’a yüklendi. Bu işlem sırasında Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçiş tek şeritten sağlandı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006