KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.10.10, 00:54
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Meteoroloji uyardı!

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

AA

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre yağış beklenen iller şunlar:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yağışların Antalya il genelinde çok kuvvetli, Isparta, Burdur, Ankara, Çankırı, Afyonkarahisar, Eskişehir, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Kırşehir ile akşam saatlerinde Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olaylara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

ANTALYA VALİLİĞİ UYARDI

Antalya Valiliği, ilde bu sabahtan itibaren etkili olan yağışın olumsuz sonuçlara yol açmaması için belediye, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşları uyardı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yağışlı bir döneme girildiği anımsatılarak, belediyeler ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sel baskınları ve taşkınların önlenebilmesi için her türlü önlemi zaman geçirmeden almaları istendi.
Açıklamada, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı mağdur edilmemesi amacıyla ''kamu kurumlarının, üstün görev ve sorumluluk anlayışı içinde mevsimsel önlemleri'' bir kez daha gözden geçirmesi de önerildi.
Öte yandan, Antalya'da geceden itibaren etkili olan sağanak yağışın, şu ana kadar elektrik kesilmeleri dışında taşkın ya da sele yol açmadığı bildirildi.

MERKEZDE METREKAREYE 7 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Başkent'te bugün metrekareye ortalama 7 kilogram yağış düştü.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ankara'nın kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan yağış yaşamı olumsuz etkilerken, yağışın saat 15.00'e kadar kuvvetli devam edeceği bildirildi.
Yetkililer, saat 07.00'den beri Ankara merkezde metrekareye ortalama 7 kilogram, Beypazarı ve Haymana ilçelerinde 11 kilogram, Bala'da 10 kilogram, Kızılcahamam'da 9 kilogram, Elmadağ ve Keskin'de 8 kilogram, Polatlı ve Nallıhan'da ise 7 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

YAĞIŞLAR BARAJLARI DOLDURDU

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, geçen yıl 19 Ekimde Ankara'daki içme suyu temini amaçlı barajlarda su seviyesi yüzde 14, İzmir'de yüzde 28, Bursa'da ise yüzde 61 olarak belirlendi.
Bu yılın aynı döneminde ise barajlardaki doluluk oranı Ankara'da yüzde 26, İzmir'de yüzde 47, Bursa'da ise yüzde 82'ye ulaştı.
İstanbul'da ise barajlardaki su seviyesi, geçen yıla göre azaldı. Geçen yıl aynı dönemde yüzde 82 olan barajlardaki doluluk oranı, bu yıl yüzde 65 olarak belirlendi.
Türkiye genelinde enerji amaçlı barajların ortalama doluluk oranı ise geçen yıl yüzde 39 iken, bu yıl yüzde 55'e yükseldi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006