KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.10.10, 17:41
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Büyük gelişme... Ameliyatsız ameliyat

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Türkiye'de ilk defa 4 santimlik kalp deliği, ameliyatsız kapatıldı.

CİHAN

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde, bir kadının 4 santim genişliğindeki kalp deliği, Türkiye'de ilk kez ameliyatsız kapatıldı. Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Sıddık Ülgen, kalp deliklerinin genellikle 1 veya 2 santim civarında olduğunu, daha büyük kalp deliklerinin ise açık kalp ameliyatı gerektirdiğini belirterek, "Türkiye'de ilk defa bu kadar geniş bir kalp deliği açık kalp ameliyatı olmaksızın kasık damarından girilerek şemsiyeleme yöntemiyle kapatıldı." dedi.

ŞEMSİYELEME YÖNTEMİ

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Ayten Fidan adlı kadının kendilerine başvurduğunu belirten Ülgen, 5 çocuk annesi hastanın kalp deliğinin 4 santim genişliğinde olduğunu kaydetti. Ülgen, "Açık kalp ameliyatı riskli olduğu için şemsiyeleme yöntemi ile kalp deliğini kapattık. Bunu Prof. Dr. Ömer Göktekin ile ortaklaşa gerçekleştirdik. Kalp deliklerinin genişliğinden dolayı çok zor bir vakıaydı. "diye konuştu.

ÇOK RAHAT YÜRÜYEBİLİYORUM

Çocukluğundan beri kalbinin delik olduğunu belirten Ayten Fidan ise, son günlerde ağırlaştığını anlattı. Nefes alıp vermekte zorluk çektiğini belirten Fidan, "Ayağa kalkamıyordum. Hastalığım dayanılmaz bir hal alınca son çareyi üniversiteye gelmekte buldum. Ameliyattan bir gün sonra beni taburcu ettiler. Şimdi çok iyiyim ve rahat nefes alıp veriyorum. Ayağa kalkabiliyor, çok rahat yürüyebiliyorum." şeklinde konuştu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006