KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 14.10.10, 11:13
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem ABD-Türkiye hattında yeni kriz

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Amerikan Savunma Bakanlığı füze savunma sistemi için Türkiye'yi seçti. Gözler Ankara'nın kararında.

Amerikan Savunma Bakanlığı'nın bir yetkilisi, Türkiye'nin füze savunma sisteminin bazı bölümlerine ev sahipliği yapabileceğini söyledi. Amerikan Savunma Bakanlığı'nın Avrupa ve NATO politikasından sorumlu üst düzey yetkilisi Jim Townsend, "Balistik füze tehditlerinin nereden gelebileceğine baktığımızda Türkiye çok fazla ön cephelerde yer alıyor" dedi.
Townsend, Türkiye’nin de bu hususta önemli bir rol oynadığını kaydederken, "Türkiye, NATO içinde en başından beri çok güçlü ve çok aktif bir müttefik oldu ve dolayısıyla Türkiye ile çalışmak bizim için çok doğal birşey" ifadesini kullandı.

ANKARA ŞİMDİ BİR KARAR VERECEK

Coğrafi açıdan Türkiye'nin füze savunma sisteminin bazı bölümlerine ev sahipliği yapabilecğini kaydeden Amerikalı yetkili, bu konuyu Ankara ile görüştüklerini ve kararı beklediklerini bildirdi. Townsend, şöyle devam etti: "Türkiye ile çok iyi, derin görüşmelerimiz oldu. Şimdi Ankara bir karar verecek, hem Türkiye’nin rolü konusunda, hem de özellikle, ittifak içinde füze savunma sistemini bir NATO kapasitesi olarak üstlenmeye dair siyasi kararla ilgili oylama olduğunda Türkiye’nin nerede duracağı noktasında."

BİZCE TÜRKİYE İSTEKSİZ DEĞİL

Bir soru üzerine Townsend, Türkiye’nin, sistemin bazı unsurlarına ev sahipliği yapma konusunda isteksiz ya da kararsız olduğunu düşünmediğini söyledi. Ntvmsnbc'nin haberine göre Türk yetkililerin konu üzerine derinden kafa yorduğunu düşündüğünü ifade eden Townsend, Türkiye’nin birçok açıdan çok özel bir konumda yer aldığına dikkati çekerek, Ankara’nın siyasi bağlamda bir karar alırken, coğrafi konumu, komşuları, komşularıyla olan derin tarihi ve ticari ilişkileri gibi hususları da hesaba katmak durumunda olduğuna işaret etti.

BİR YANDA İRAN BİR YANDA RUSYA

ABD’nin uzun zamandır iknaya zorladığı füze savunma sistemi konusunda İran ile yakın ilişkileri olan Türkiye'nin henüz karar aşamasında olduğu öğrenildi. Proje Ankara'yı düşündürüken Rusya’yı da kızdırdı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006