KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 06.10.10, 20:49
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni İşte Türk malı Skorsky

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

İşte çok konuşulan Türk yapımı Skorsky helikopteri. Büyük yatırım.

Türk Genel Maksat Helikopter İhalesi için İtalyan helikopter üreticisi Agusta Westland ile yarışan Skorsky, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Eskişehir merkezli Alp Havacılık ile Black Hawk helikopterlerinin parçalarının üretilmesi için ortaklığı bulunan Sikorsky, Genel Maksat Helikopter İhalesi’ni kazanırsa Türkiye’ye 1 milyar dolarlık sipariş verecek.

EK İŞ HACMİ SAĞLAYACAK

Sikorsky Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Stephen B. Estill, Türkiye’ye yapmış oldukları teklifin emsalsiz ve muhteşem olduğunu savundu. Genel Maksat Helikopter İhalesi’ni Skorsky’nin kazanması durumunda Alp Havacılık, yıllık 75 milyon dolarlık, toplamda ise 2.3 milyar dolarlık ek iş hacmi sağlayacak.

İNİŞ TAKIMLARINI DA ÜRETECEK

Halihazırda Black Hawk’ın aktarım sistemleri ile hassas ana, orta ve arka dişli kutularını üreten Alp Havacılık, rotor başlıkları ve iniş takımlarını da üretecek. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI) ve Aselsan ile de ortaklığı bulunan Sikorsky, Black Hawk helikopterlerinin tamamının Türkiye’de üretilebileceğine dikkat çekiyor. Bu durumda, bütün üretim, bakım ve tamir giderleri toplamda 8 milyar dolarlık bir iş hacmi yaratacak.

350 MİLYON DOLARLIK HEDEF

Habertürk'ün haberine göre Alp Havacılık, Genel Maksat Helikopter İhalesi’nin devreye girmesi ve JSF projesiyle ihracatını yıllık 50 milyondan 350 milyon dolara çıkarmayı hedefliyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006