KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.10.10, 12:53
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Dünya bu kadını konuşuyor

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Eski bir gerilla olan Dilma Rousseff, Brezilya'daki seçimleri alarak dünyanın en güçlü kadını olacak.

Bugün 63 yaşında olan ve gençliğinde Batı destekli askeri diktaya karşı direniş hareketine katılan, hatta işkence gören Rousseff, Brezilya’nın yeni Devlet Başkanı olmaya hazırlanıyor. Eğer beklenen olursa, 200 milyon nüfuslu Brezilya’nın petrol zenginliğinin başına geçecek olan Rousseff, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’den bile güçlü olan tek kadın lider olacak.

BÜYÜK OY ORANINA SAHİP

Brezilya’ya göç eden bir Bulgar göçmeninin ve onun okul öğretmeni eşinin kızı olan Rousseff, Brezilya’nın en sevilen politikacısı Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın başbakanı olmasıyla çok şey kazandı. Anketler, Rousseff’in oyu yüzde 30 civarında olan en yakın rakibine karşı yüzde 50’inin üzerinde oy oranına sahip olduğunu gösteriyor.

GEÇMİŞİNE GURURLA BAKIYOR

Komşu Uruguay’ın devlet başkanı Jose Mujica gibi, Rousseff gerilla olarak çatışmalara katıldığı ve politik tutuklu olarak hapse girdiği geçmişinden utanç duymuyor. Belo Horizonte kentinde büyüyen Rousseff, küçüklüğünde balerin, itfaiyeci ve trapezci olmayı hayal etti. Hürriyet'in haberine göre bir okul gezisinde götürüldükleri yoksul bir semtte orta sınıf ile yoksul sınıf arasındaki farka tanık olan Rousseff, bir gün kapılarına gelen bir dilenciye elindeki değersiz zannettiği kağıt paranın yarısını yırtıp verdiğini hiç unutmamış.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006