KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.10.10, 20:33
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Cinayetin kanıtı kurukafa dövmesi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Afganistan'da sivilleri öldürüp parmaklarını saklayan çavuşun Irak'ta da cinayet işlediği ortaya çıktı. Askeri, bacağındaki dövmeler ele verdi.

Afganistan'da sivilleri "zevk için" öldürüp uzuvlarını ganimet olarak topladığı iddiasıyla tutuklanan Amerikan askeri Çavuş Calvin R. Gibbs'in Irak'ta da üç sivili öldürdüğü ve bacağına, öldürdüğü insan sayısı kadar kurukafa dövmesi yaptırdığı ortaya çıktı.

Amerikan Washington Post gazetesinin haberine göre, Mayıs ayında gözaltına alınan Gibbs sorgusu sırasında sorulara yanıt vermedi. Ancak Gibbs, pantolonunu kaldırarak sol bacağındaki bir dövmeyi gösterdi. Gibbs'in sol baldırında, çapraz şekilde duran iki silah ve etrafında 6 kurukafa dövmesi vardı. Kurukafaların üçü kırmızı üçü mavi renkteydi.

Soruşturmayı yürüten özel ajan, raporunda, kırmızı kurukafaların Gibbs'in Irak'ta öldürdüğü kişileri, mavilerinse Afganistan'daki cinayetlerini temsil ettiğini yazdı. Gibbs, cinayetleri "kendini savunmak" için işlediğini öne sürse de ordu müfettişlerini ikna edemedi. Gibbs, "zevk için" adam öldürmekle, cesetlerin uzuvlarını kesip saklamakla ve fotoğraflarını çekmekle suçlanıyor.

Fotoğraf aranıyor
Amerikan ordusunun Afganistan'da bugüne kadar karşı karşıya kaldığı en ağır soruşturma olan dava, Irak'taki Ebu Gıreyb skandalına benzetiliyor. Amerikan ordusu, Ebu Gıreyb'deki dehşet görüntüleri gibi bu olaydaki fotoğrafların da ortaya çıkmaması için uğraşıyor. Ordu, Gibbs ve birlikte hareket ettiği diğer 4 askerin cesetlerle birlikte çektirdiği onlarca fotoğrafın peşinde.

Gibbs ile birlikte Andrew Holmes, Michael Wagnon, Jeremy Morlock ve Adam Winfield isimli 5 askerin, Kandahar'da Ocak-Mayıs ayları arasında 3 Afgan sivili "zevk için" öldürmekle suçlandığı açıklanmıştı. Washington Post, ekibin Afganistan'da 3 değil 4 cinayet işlediğini de belirtti.
(Milliyet)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006