KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.09.10, 19:12
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Alarm! Hakkari'de mayın patlaması 10 ölü

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Hakkari'de bir yolcu minibüsü mayına çarptı 10 kişi,hayatını kaybetti.

CİHAN

Hakkari'de Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki karayolunda seyir halindeki minübüste patlama meydana geldi. Patlamaya yolcu minibüsünün mayına çarpmasının neden olduğu öğrenildi.

Hakkari'de mayınlı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Saldırıda kaç kişinin öldüğü henüz netlik kazanmazken, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı. Yaralılardan hastaneye getirilen bir çocuğun bacağının koptuğu öğrenilirken ölenlerden birinin de hastaneye yaralı olarak getirildiği, ancak kurtarılamadığı belirtildi. Hakkari'nin Geçitli köyünün yolcu minibüsü her sabah olduğu gibi yolcularını, Hakkari merkezine taşıyordu. Minibüs Durankaya mevkiine gelirken yola önceden döşenen anti-tank mayınına bastı. Meydana gelen şiddetli patlamada minibüste bulunan 9 kişi olay yerinde can verdi. 2'si çocuk 3 kişi de ağır yaralandı. Yaralılardan biri Hakkari Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Yaralı 2 çocuğun tedavisine devam ediliyor. Çocukların durumlarının ağır olduğu belirtildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ulaşırken, yaralılar Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirilmeye başlandı.

Öte yandan saldırıya maruz kalan Geçit Köyü halkının geçimini köy koruculuğuyla sağladığı buna rağmen referandumda BDP'nin boykot kararına uyduğu ve sandığa gitmediği öğrenildi.

PATLAMA YERİNİN YAKININDA EL BOMBASI VE MERMİ BULUNDU

Geçitli köyüne 3 kilometre uzaklıkta meydana gelen patlamadan hemen sonra olay yerine giden köy halkı ve jandarma ekipleri çevrede yaptıkları çalışmada, mayının patlatıldığı alanın 100 metre ilerisinde bir çanta buldu. Yapılan çalışmada çantanın içinde çok sayıda el bombası ve Kalaşnikof marka piyade tüfeğine ait çok sayıda mermi bulundu. Çevrede yoğun güvenlik önlemi güvenlik güçleri, patlama mahallinde olay yeri incelemesi yapıyor. Saldırganların minibüsün yakınında bulunan el bombalarıyla, katliamdan kurtulanları öldürmeyi planladıkları belirtildi.

Bu arada Geçitli köyünde bulunan jandarma karakolu önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Patlamadan sonra bir grup Geçitli Jandarma Karakolu'nun önüne gelerek, karakolu taşlamaya başladı. Karakoldaki askerler havaya ateş açarak köy halkını sakinleştirmeye çalıştı. Geçitli köyünde gerginliğin sona erdiği bildirildi.

Meydana gelen olayda yaşamını yitirenlerin Cani Dayan, Raife Çiftçi, Enes Erol, Abuzit İdem, Şirin Kurt, Nurullah Çiftçi, Umut Çiftçi, Eşref Gür, Aydın Erol, Zeynel Kurt, Semiha Dayan olduğu öğrenildi. Patlamada; Berivan Dayan, Doğan Özgür İdem, Sudenaz Kurt (3) ve Zeynep Kurt (11 aylık bebek) isimli vatandaşlar da yaralandı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006