KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 30.08.10, 01:14
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Türkler "kıymete" bindi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Türkler, en çok para harcayan turist sıralamasında Uzakdoğulular, Araplar ve Amerikalılardan sonra 4. sırada.

Ekonomik krizde Avrupalı turiste göre 4 kat daha fazla (haftada yaklaşık 2 bin dolar) para harcayan Türk turisti Avrupa Birliği için giderek daha kıymetli hale geliyor.

Prontotour Genel Müdürü Ali Onaran'a göre son 8 yıllık ekonomik düzelmenin eseri olan bu tablo, AB'nin hâlâ krizden çıkamaması sebebiyle daha da belirginleşti. Türk turistlerin tatilde cömert olduğunu artık komşu ülkeler de keşfetmeye başladı. Avrupalı Türkiye'de haftada 600 dolar civarında harcarken, Türkler Avrupa'da 700 dolar ile 2 bin dolar arasında harcama yapıyor.

Ali Onaran, Avrupalıların Tür-kiye'de tanıtım atağına kalkmasını "Türkiye'den yurtdışına tatile giden kitle 6 milyon civarında. Bunlar genellikle refah seviyesi çok iyi olanlar. Almanya'da ise yurtdışına tatile çıkan sayısı 60 milyon. Bunların aralarında yeni iş sahibi gençler de var. Bu sebeple Türklerin dışarıdaki harcamaları Avrupalıları katlıyor." şeklinde değerlendirdi. Önceki gece Slovenya Turizm Kurulu'nun, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'deki seyahat acentelerine işbirliği çağrısında bulunması Türk turiste olan ilgiyi gözler önüne serdi.

'Slovenya'yı hissediyorum' sloganıyla yapılan toplantıyı, birçok Türk seyahat acentesi yetkilisi "Artık küresel bir aktör olan Türkiye, Avrupalı ülkelerin krizden çıkış planlarında büyük bir umut simgesi haline geldi." şeklinde yorumladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy bu durumu "Türkiye artık hem destinasyonlarıyla hem de yerli turistinin harcama gücüyle bir cazibe merkezi olmuştur." diye yorumluyor.

AB'nin Türkiye üyelik süreciyle ilgili izlediği politikayı sert dille eleştiren birçok Türk turizm sektörü yazarı ise hadiseye farklı bir yönden bakıyor: "AB şu an kapılarını sadece zengin Türklere, tatilcilere açıyor." Nitekim Türkiye, İspanya, Portekiz ve İrlanda'dan daha az riskli olan ve İtalya ile risk priminde başa baş giden bir ülke konumuna geldi. Bu durumun oluşturduğu harcama cazibesini ise; Türkiye'ye ilk etapta 1,5 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıklayan Alman gayrimenkul yatırımcısı Prime Development'ın Türkiye Müdürü Artuğ Çetin'in "Türkler, Avrupalı gibi borçlanmış bir halk değil.

Türkler hâlâ borçla değil tasarrufla harcama yapıyor." şeklindeki sözleri daha iyi açıklıyor. Rusya'nın vizeleri tamamen kaldırması, İspanya ile birlikte geçen senelere kadar yeşil pasaporta dahi vize isteyen Yunanistan'ın bu uygulamasından vazgeçmesi ve adalarını ziyaret eden Türklerden 48 saatlik konaklamalar için vize bile istemeyeceğini açıklaması Türk turistinin kıymete bindiğinin göstergesi.

İngiltere 10 senelik vize alınabilen ülkelerin başında geliyor. Almanya, İtalya, Fransa ve Yunanistan da Türk turistlerine 5 seneye varan uzun süreli vizeler vermeye başladı. Türkler, en çok para harcayan turist sıralamasında Uzakdoğulular, Araplar ve Amerikalılardan sonra 4. sırada yer alıyor ve Avrupalıların 4 katı para harcıyor. (Zaman)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006