KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.08.10, 23:36
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Alarm! Antalya'da korkutan yangın

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Antalya'da çıkan yangında, havadan ve karadan yapılan müdahaleler işe yaramıyor...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çöp Arıtma Tesisi’nde sabaha karşı başlayan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle rağmen kontrol altına alınamadı.

Yetkililerin en büyük korkusu ise yön değiştirmesi beklenen rüzgarla birlikte yoğun dumanın Antalya Havalimanı pistlerini kapatması.

Yangın için kriz masası oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Varsak Mahallesi’nde bulunan ‘Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’nde sabaha karşı saat 05.00 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede dev çöp dağları alevler ve dumanlarla kaplanırken, itfaiye ekipleri saatlerdir yangını kontrol altına almak için çaba sarf ediyor. Yaklaşık 80 dönümlük geniş bir arazide süren yangına havadan iki helikopter ve iki uçakla müdahale edilmeye çalışılırken, Büyükşehir Belediyesi'ne ait 50 itfaiye aracı da geniş alanda söndürme çalışması yapıyor.

HAVA TRAFİĞİ ETKİLENEBİLİR

Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’nde meydana gelen yangının ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın talimatı ile oluşturulan kriz masası da çalışmalarına başladı. Yetkililerin en büyük korkusu ise öğleden sonra yön değiştirmesi beklenen rüzgarla birlikte yoğun dumanın Antalya Havalimanı pistlerini kapatması. Bu ihtimali bertaraf etmek için itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasının devam ettiği gözlendi.

‘2 GÜNDE ANCAK SÖNDÜRÜRÜZ’

Olay yerinde açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı İnanç Argun, yangının sabah saat 05.00 gibi çıktığını belirterek, “Çıkış sebebini bilmiyoruz. Büyük bir ihtimalle çöp dökmeye gelen bir kamyonun taşıdığı yanan bir madde ya da burada bulunan bir madde sebep oldu. Çöp yangınında akla hemen metan gazı yanıyor diye gelebilir. Bizim bacalarımız var. Yananın metan gazı olmadığını söyleyebilirim. Yangını buraya çöp dökmeye gelen bir şöför görmüş ve 20 dakika içinde dozerlerle müdahale başladı. Amacımız yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına almak. Büyük bir ihtimalle de 2 gün içinde tamamen söndürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006