KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 23.08.10, 19:05
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Rehin otobüse operasyon sona erdi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Filipinler'deki rehine operasyonu sona erdi: 6 rehine ve saldırgan öldü.

Filipinler'in başkenti Manila'da 15 kişinin rehin tutulduğu otobüse polisin düzenlediği operasyon sona erdi. Manila hastaneleri, rehinelerden 6'sını öldüğünü açıklarken, polis de saldırganın öldüğünü doğruladı.
Televizyonlarda canlı olarak yayınlanan operasyon görüntülerinde Manila polisinin saldırganın cesedini otobüsten çıkarttığı görüldü. Rehinelerin, saldırganın
ateşi sonucu öldüğü belirtiliyor. Filipinler makamlarının olay ile ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Manila'da sabah saatlerinde ağır silahlarla silahlanmış eski polis memuru Rolando Mendoza (55), çoğunluğu Hong Konglu turistleri taşıyan otobüsü otobanda durdurarak, 25 kişiyi rehin almıştı. Polisin saldırgan ile yaptığı görüşmeler sonucu aralarında çocuk kadın ve yaşlıların bulunduğu 9 rehine serbest bırakıldı.

ÖN KAPIYA HALAT BAĞLADILAR

Polis önce otobüsün arka kapısını balyozla kırmaya çalıştı, ancak başarılı olamayınca ön kapıya yöneldi. Polis ön kapıya halat bağlayıp, başka bir araçla çekmeye çalıştı.
Operasyona başlayalı dakikalar geçmesine rağmen, otobüsün içine girilemedi.

MESLEĞİNE GERİ DÖNMEK İSTİYOR

Soygun ve uyuşturucu iddialarıyla iki yıl önce maslekten ihraç edilen saldırganın, fidye istemediği belirtildi. Polis yetkilileri, Rolando Mendoza adlı 55 yaşındaki eski polisin M16 tüfeği kullandığı ve bir yıl önce atıldığı işine geri dönmeyi talep ettiğini bildirdi.

OTOSTOP YAPARAK OTOBÜSE BİNDİ

Yetkililer, otostop yaparak otobüse binen eski kıdemli müfettiş Mendoza'nın, otobüstekileri rehin aldıktan sonra serbest bıraktığı yolculardan yaralanan olmadığını belirtti.

Park halindeki beyaz, mavi ve kırmızı boyalı otobüsün çevresini keskin nişancılar kuşatırken, kalan rehinelerin serbest bırakılması için pazarlıklar yapıldı.

KLİMA ÇALIŞSIN DİYE YAKIT TEMİN EDİLİYOR

Bu arada, polisin yolculara yiyecek ulaştırdığı, 32 derece sıcağa karşı otobüsün klimasının sürekli çalışması için yakıt temini çabasında bulunduğu kaydedildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006