KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.08.10, 01:13
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Yoksul Sudan'ın akıl almaz projesi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Açlık ve şiddet kol geziyor, 11 milyar dolar gergedan kente gidiyor.

Yoksulluğun, şiddetin ve açlığın perişan ettiği Sudan'ın güneyinde şehirler havyan ve meyve şeklinde yeniden inşa edilecek ve bunun için yaklaşık 11 milyar dolar harcanacak.
Bölgenin hızla büyüyen başkenti Juba, bir gergedan şeklinde yeniden tasarlanacak. Yaklaşık 1 milyon insanın yaşadığı şehrin, gergedan boynuzlarında büyük bir parkı ve hayvanın gözlerine denk gelen yerde de 5 yıldızlı bir oteli olacak.

Bölgenin ikinci büyük şehri Wau ise zürafa şeklinde tasarlanacak. Zürafanın boynuna denk gelen bölge, geniş bir sanayi bölgesi olacak. 10 kadar diğer şehri de kapsayacak projede eyalet bayraklarından da esinlenerek, meyveler de esas alındı. Bunlardan biri ananas.

Bölgenin iskan bakanlığından Daniel Wani, "Bu çok modern bir şey. Planlamada bir istikrar olacak ki, bu bir avantaj. Gelecek nessillerin bizim düşünce tarzımızı takip etmeleri çok kolay olacak. Şimdi için değil, yarın için planlama yapıyoruz" diyor. Tasarımları Kanadalı ve Sudanlı şirketler gerçekleştirdi. Ancak projeler henüz yerel hükümet tarafından onaylanmadı. Eğer onaylanırsa inşanın 20 yıldan fazla süreceği belirtiliyor. Maliyet hükümet ve özel şirketler arasında bölüşülecek. (Gazeteport)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006