KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 13.08.10, 23:51
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem İsrail'e sert mesaj AB'ye sert uyarı

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Başbakan Erdoğan, büyükelçilerle buluştuğu iftarda sert uyarılar yaptı.

A.A

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dış politika ekseninin değişmediğini, yönünde, rotasında da bir sapmanın asla söz konusu olmadığını ifade ederek, 'Avrupa Birliğine tam üyelik, Türkiye'nin stratejik hedefidir, bir devlet politikasıdır. Hükümetimiz bu stratejik ve tarihi hedefi gerçekleştirmek yolunda en kapsamlı ve en somut adımları atan bir hükümettir' dedi.
'AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı 4. Geleneksel İftarı'nda konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:
'Avrupa Birliği'ne üyelik noktasında, toplumumuzda, en önde gelen heyecanın zaman zaman kaybolduğu bir gerçektir. Ancak, altını çizerek ifade ediyorum, kimi zaman toplumda görülen heyecan kaybı, Hükümetin kararlılığının azalmasından değil, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik tavırlarından kaynaklanmaktadır.'
Erdoğan, bütün uyarılara, delillere rağmen bazı ülkeler tarafından terör örgütüne ve uzantılarına karşı müsamaha gösterilmesine üzüldüklerini belirterek, 'Açık bir şekilde taşeron olarak kullanılan terör örgütüne karşı dayanışma beklediğimizi, samimiyet beklediğimizi, artık somut adımlar beklediğimizi hatırlatmakta fayda görüyorum' diye konuştu.
Iraklı tüm siyasi gruplarla temaslarını sürdürdüklerini belirten Erdoğan, 'Irak'ta huzur, istikrar ve refahın sürdürülebilir şekilde tesisine yönelik tüm çabalara destek vermeye de devam edeceğiz' şeklinde konuştu.
Ortadoğu'da adil, kapsamlı ve kalıcı bir barışın tesisi için yeni gayretleri sürdürdüklerini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
'Bu bağlamda, Ortadoğu Barış Süreci'nin tüm kanallarına canlılık kazandırılmasını destekliyor ve teşvik ediyoruz.
31 Mayıs saldırısı sonrasında uluslararası kamuoyu önünde açıkladığımız taleplerimiz halen geçerliliğini korumaktadır. Bu bağlamda İsrail, hatasını kabul etmeli, özür dilemeli ve tazminat ödemelidir. Bu şartlarımızın karşılanması için konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz.'
Başbakan Erdoğan, 'Yüzü Batı'ya dönük olan Türkiye'nin, sırtını Doğu'ya dönmesi ısrarla bizden isteniyor. Böyle bir şeyi bizden isteme hakkı da kimseye verilmiş bir hak değildir. Hükümet olarak dünyanın dört bir yanına yüzümüz açıktır, yüzümüz dönüktür' ifadelerini kullandı.
'Avrupa Birliği konusunda Türkiye'nin karşısına artık yapay engeller çıkarılmamalıdır' diyen Başbakan Erdoğan, 'Kıbrıs meselesi, art niyetli bir şekilde kendi esaslarından uzaklaştırılarak Türkiye ile AB arasında bir soruna dönüştürülmüştür. Bu son derece yanlıştır. Burada tekrarlıyorum, 2010 yılı sonuna kadar Ada'da kalıcı ve adil bir çözüm bekliyoruz' diye konuştu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006