KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 08.08.10, 19:28
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Bahçeli'den Başbakan'a şok suçlama

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

MHP lideri Bahçeli, "Anayasa paketine bölücü tuzaklar kondu" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK açılımı adı altında Türkiye’nin bölünmesini hızlandıran bir yaklaşımın hukuki süreci için bu pakete tuzaklar konmuştur." dedi.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi'nin toplu açılış törenine katılmak üzere Ereğli'ye gelen Devlet Bahçeli, halka seslenirken, 8 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin her konuda ayrımcılık yaptığını iddia ederek, "Bu anayasa değişikliğinde AKP’nin ve Başbakan’ın gizli gündemi ve niyeti var. Bunlardan birincisi PKK açılımı adı altında Türkiye’nin bölünmesini hızlandıran bir yaklaşımın hukuki süreci için bu pakete tuzaklar konmuştur. HSYK’nın kuruluş rakamları üzerinde oyunlar oynuyor, oraları yandaşlarla doldurup yargıyı sana bağımlı hale getirmek istiyorsun." dedi.

"HAYIRCILARI POTANSİYEL DARBECİ OLARAK GÖRÜYORLAR"

12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği paketi referandumu konusuna da değinen Bahçeli, AK Parti'nin Anayasa değişikliğine 'hayır' diyecekleri darbeci, 'evet' diyecekleri demokrat olarak nitelendirdiğini savunarak şöyle konuştu: "Böyle sakat bir zihniyet olabilir mi? Böyle davranarak Anayasal hakkı olan oy hakkını 'hayır' yönünde kullanacakların aklına, 'Eğer hayır dersem yarın savcı hakkımda darbecilikten suç duyurusunda bulunur mu?' korkusunu salarak bir korku imparatorluğu oluşturmak istiyorlar.

Bu ülke darbeler yaşamıştır. Ülkenin geleceğini karartan gelişmeler yaşamıştır. Bunların önüne geçmenin başlıca yolu demokrasi kültürünü geliştirmektir. Referandum da bunun bir parçasıdır. Sizden istirhamım, referandumu hafife almayın. Bu referandum sadece bir halk oylaması değil, önümüzdeki seçimlerde iktidarın değişip değişmeyeceği konusunda da bir öngörü olacaktır. Bu nedenle 12 Eylül günü mutlaka sandığa gidin ve özgür iradenizi kullanarak oyunuzu verin."
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006