KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 05.08.10, 02:01
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Akılalmaz bomba düzeneği

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Esenler'de düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK üyesi 1'i kadın 5 kişi yakalandı.

Bu kişilerin arasında bulunan örgüt üyesi M.M.'nin, yurtdışında bomba eğitimi aldığı ve eylem için İstanbul'a geldiği belirtildi. Zanlılarla beraber çok sayıda eylem planı ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün verdiği bilgiler doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. 31 Temmuz'da Esenler'de düzenlenen operasyonda 1'i kadın 5 kişi şüpheli olarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların terör örgütü PKK üyesi olduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda ise plan ve örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada zanlılardan 3'ünün örgüte ait yurtdışında bulunan kamplarda bomba eğitimi aldığı ve eylem yapmak için İstanbul'a geldikleri belirlendi. İstanbul'da yaşayan 2 örgüt üyesinin de zanlılara yardım ettiği bildirildi. Yetkililer, zanlılarla beraber patlayıcı malzeme ele geçirilmedğiini ancak dokümanlarda eylem yapılacağına dair bilgiler bulunduğunu belirtti. Örgütün hedeflerinin arasında kamu kurumları olduğu öne sürüldü.
Emniyette işlemleri tamamlanan 5 zanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

AYAKKABISINDAN BOMBA DÜZENEK PLANI ÇIKTI

PKK’lı bombacı M.M.’nin ayakkabısından bomba hazırlama düzeneği planı, sim kartı çıktı. Zanlı M.M.’nin yanlış yapmamak için düzeneği kağıda çizip sakladığı öne sürüldü.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 31 Temmuz 2010 günü düzenlediği operasyon öncesi geniş önlem aldığı belirtildi. Esenler Otogarı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, yakaladığı M.M.'yi tepeden tırnağa detaylı bir şekilde aradı. M.M.'nin giydiği spor ayakkabısında hazırlık yaptığı öne sürülen eylemle ilgili deliller bulundu.PKK'lı bombacının ayakkabısından ele geçirilen malzemeler

Polis ekipleri ayakkabının taban kısmında saklanmış kağıt parçaları ve cep telefonu sim kartı ele geçirdi. Kağıtların birinde bomba hazırlama düzeneği planı olduğu görüldü. Yetkililer, M.M.'nin bomba hazırlarken yanlış yapıp kazaya sebep olmamak için planı yanında taşıdığını belirtti. Sim kartının da cep telefonuyla uzaktan patlamalar için kullanılacağı bildirildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 05.08.10, 15:58
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Akılalmaz bomba düzeneği

daha çoook olur böyle olaylar...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006