KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.08.10, 00:54
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni MHP lideri Bahçeli, "AKP'yi ümüğünden yakalayacağız" dedi.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Hayır oylarıyla sarsılan AKP tepe taklak önümüzdeki genel seçimlerde giderken, onu MHP olarak bir yerde ümüğünden yakalayacağız. O yakaladığımız yer Yüce Divan'ın kapısı olacaktır" dedi.

Manisa bir otelde "referanduma hayır" bilgilendirme toplantısı yapan Bahçeli, 12 Eylül'de partililerini "hayır" demeye çağırdı.

Toplantı öncesinde verilen yemeğe katılan Bahçeli daha sonra partililere hitap etti. Konuşmasına "Hayırda hayır vardır" diyerek başlayan Bahçeli, referanduma yönelik çalışma başlattıklarını, halkın da büyük ilgisini gördüklerin kaydetti.

Yapılacak referandumun, bir anayasa değişikliğinin ötesinde Türkiye'nin geleceğini belirleyecek önemli bir referandum olarak dikkati çektiğini dile getiren Bahçeli, "Bir başka deyişle 12 Eylül günü yapılacak olan halk oylamasından çıkacak olan sonuç beyaz veya kahverengi oyların birbirlerini aşan konumlarından ziyade 8 yıldan bu yana ülkemizi yönetecek AKP'nin ülke yönetimine devamına ilişkin bir yorumunu getirecektir. O sebepten dolayı demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olarak kabul edilen partiler kendi görüşleri çerçevesinde referandum öncesinde temel tercihlerini halk ile paylaşıyor. MHP de bu noktadan hareketle çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Türkiye'de 12 bölgede başkanlık divanının üyeleri, MHP Meclis Grup Başkanvekilleri ile oluşturulan çalışma grupları Türkiye taraması yapıyor" dedi.

"Anayasa değişikliğine ihtiyaç var"
Konuşmasında medyayı eleştiren Bahçeli, Türkiye'de 134 yıldan bu yana anayasanın tartışıldığını, çok sayıda anayasa değişikliği yapıldığını, 1982 Anayasası üzerinde 17 kez değişiklik yapıldığını bildirdi.

Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu, toplumsal dinamizm ve değişen dünya şartlarının, yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu gösterdiğini ifade eden Bahçeli, "Yeni anayasanın yapılması için usul ve yöntem üzerinde de çalışılması lazım. Mecliste bulunan partilerin vereceği temsilciler ile anayasa uzlaşma komisyonu oluşturulsun dedik. Orada partiler çalışsın. Bunda anlaşabildiklerini bir kenara koysun. Anlaşamadıkları konular üzerinde tartışmalarını sürdürsün. Anlaşılan maddeler bir mutabakat sağlayarak, demokratik sözleşme metni haline getirilerek 24. dönem TBMM'de daha meclis açıldığı andan itibaren bir hükümet değişikliği veya yeni hükümet kurulduktan sonra da meclis başkanı ve divanı oluşup meclis çalışır hale geldikten sonra uzlaşılan metinler üzerinde hemen ilk iş olarak bunu yapsın dedik, bundan daha sağlıklı bir görüş yok" dedi.

Ancak iktidarın, milleti aldatarak hazırladığı bir metni Meclis'e getirdiğini savunan Bahçeli, "MHP tutarlı tavrını sürdürerek, AKP tarafından getirilmiş Türkiye'nin anayasası olmaktan çıkarılmış, özellikle Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkarları için hazırlanmış bu metne nasıl mecliste 'hayır' dediyse referandumda da 'hayır' diyecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir mahkumun idam edilmeden önce yazdığı son mektubu okurken ağlamasını da eleştiren Bahçeli, "Mecliste ağlıyorsun, hele bir Manisalı vekilimiz var, sen ağlar ağlamaz o da oluk oluk ağlıyor. Benim eski dava arkadaşlarım idam edildiğinde sen ne yapıyordun? Acaba İstanbul İETT sporda futbol mu oynuyordun, yoksa gece karanlığında oturup hüngür hüngür ağladın mı? Bunların hepsinin çözümü MHP'nin iktidarıdır. Kimse Yörük sırtında kurban kesmeye kalkmasın. Yörüğü iktidar yapsın" diye konuştu.

Demokrasi içerisinde bugünkü iktidarı uyarmanın yolunun, halk oylaması gibi veya seçimler gibi millet iradesine dayalı faaliyetlerin her konuda öne çıkarılmasıyla mümkün olacağını savunan Bahçeli, "Darbe ile ara rejimle ve buna benzer bir takım gayretlerle Türkiye'yi düzlüğe çıkartmak mümkün değil, köklü hesapları görmek mümkün değil. Türkiye'de siyasi kültürümüzü geliştirmek, onun için millet iradesinden korkmamak lazım, millet iradesine başvurmaktan çekinmemek lazım. Ama bunları yaparken de millet iradesinin sağlıklı ve sağduyulu hareket etmesini temin etmek lazım" dedi.

"Açılım değil, milli yıkım" Demokratik açılım konusuna da değinen Bahçeli, "Bu açılım neyin nesidir, bir türlü anlatmıyorlar. Bu açılım değil, bu milli yıkımdır. İşte görüyorsunuz zaman zaman bazı bölgelerde yıllarca beraber yaşaması gereken insanlarımız kendi aralarında kalkıp çatışmalar yapıyorlar. Bütün bunların hepsi, bir felakete doğru sürüklenmenin işaretleridir. Bunları görmek lazım. O sebepten dolayı, çıkışı demokrasi içerisinde aramalıyız. Demokrasi içerisinde çıkışın yolu, millet iradesidir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, "Millet iradesini ister halk oylamasıyla, ister milletvekilliği genel seçimleriyle, ister mahalli idareler seçimleriyle ortaya koymak lazımdır. Bunun haricinde bir yolu,düşünmemek lazım. Öyleyse önümüzde bu işareti verecek, hayırlı bir gün var. O hayırlı bir gün 12 Eylül 2010. Hayırlı günün hayırlı olabilmesi için hayır oylarının çokluğuyla mümkün. Bu bir uyarıdır. Bu AKP'yi kendi getirmedir. Gelmiyorsa önümüzdeki seçimde tepe taklak başının üstüne dikmektir. Ama hayır oylarıyla sarsılan AKP tepe taklak önümüzdeki genel seçimlerde giderken, onu MHP olarak bir yerde ümüğünden yakalayacağız. O yakaladığımız yer Yüce Divan'ın kapısı olacaktır" dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006