KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 27.07.10, 03:31
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Soru İşareti Ölüm merdiveninde 14 genç can verdi

Almanya'da 19 kişinin ölümüne ve 342 kişinin yaralanmasına yol açan Duisburg’daki trajedinin sorumlularını aranıyor. Ölenlerden 14'ünün bir merdivende yaşanan izdiham sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Parti için ayrılan alana belediye sadece 250 bin kişi için izin vermesine rağmen 1.4 milyon insanın "Love Parade"ye katılması büyük bir güvenlik açığı olarak gösteriliyor. Organizatörlerin güvenlik önlemlerini almadığı, belediye yetkililerinin de buna göz yumduğu belirtildi.

Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre, güvenlikle ilgili birçok düzenlemenin dikkate alınmadığı, yetkililerin de buna seyirci kaldığı ortaya çıktı.

Duisburg Belediyesi 21 Temmuz 2010 tarihini taşıyan bir yazıyla birçok güvenlik noktasının organizasyon yetkililerince devre dışı bırakılmasına izin verdi.

Buna göre acil çıkış noktalarında uyulması gereken ölçülerin dikkate alınmayacağı, ayrıca itfaiye planlarına da ihtiyaç duyulmadığı belirtildi.

Belediyenin yazısında, festival alanında en fazla 250 bin kişiye izin verileceği belirtildi. Oysa olay günü katılımcı sayısı 1.4 milyon olarak açıklanmıştı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Dün yetkililer tarafından konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında ise katılımcı sayısı hakkında somut bir rakam vermekten kaçınıldı. Duisburg savcılığı soruşturma başlattı.

Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerland'ın etkinliğin organizatörü Rainer Schaller, kriz masası müdürü Wolfgang Rabe ve Duisburg Emniyet Müdür Vekili Detlef von Schmeling ile birlikte düzenledikleri basın toplantısı da tepki topladı. Duisburglu yetkililer, sorulara tatminkar yanıt verememekle eleştirildiler. Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft da olayın kendisini sarstığını söyledi.

5 YABANCI HAYATINI KAYBETTİ

Olayda hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belirlendi. 11 Alman vatandaşının yanı sıra İspanya, Hollanda, Avustralya, İtalya ve Bosna Hersek'ten birer kişinin öldüğü açıklandı. Olayda can verenlerin yaşı 20 – 38 arasında seyrediyor.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006